15-годишни маричанки играят в турнир срещу доста по-големи каки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:56 / 07.07.2017
1863
С три свои двойки ще участва ВК Марица (Пловдив) в първия за сезона национален турнир по плажен волейбол до 20 години, който ще се проведе този уикенд в Кърджали. Пет от шестте състезателки, които младата треньорка Теодора Симеонова ще заведе в Меката на българския плажен волейбол, са на по 15 навършени години.

Най-голямата, 17-годишната Виктория Ангелова, ще играе в тандем със Стелла Динева. Малина Гаджева пък ще е най-малката състезателка на Жълто-сините.

Навършилата 15 години през април волейболистка ще си партнира с Мария Серкеджиева, която също е родена през 2002 година. Третата двойка от пловдивския клуб - Никол Дулева & Лора Славчева, е може би с най-много опит на пясъка като такава.

Дулева и Славчева, която ще навърши 16 години в последния състезателен ден на надпреварата в Кърджали тази неделя, спечелиха златото от миналогодишния турнир в същия град, който обаче бе за девойки до 18 години. Тогава второто място пък бе за Ангелова & Гаджева.

Техническата конференция ще се проведе в петък вечерта и на нея ще стане ясна програмата на турнира, който стартира в комплекс Арпезос в събота.

Национални турнири по плажен волейбол с възрастова граница до 20 години се провеждат сравнително рядко в България и досега двойка на Марица никога не е печелила злато в такова състезание.

Най-доброто класиране на Жълто-сините досега са вторите места на Ани Христова & Дани Найденова от Пловдив 2011 и на Вангелия Рачковска & Тереза Иванова от Враца 2012.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).