Екомет 90 спечели първия международен турнир по футбол за жени в Хърватска

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:29 / 04.07.2017
5124
Пловдивският Екомет 90 спечели първия международен турнир по футбол, който се проведе в град Копривница, Хърватска. Жребият отреди в първата среща възпитаничките на треньора Илия Кунов да се изправят срещу домакините.

Пловдивчанки демонстрираха класа и победиха с 3:0. Да пъти срещу националната вратарка на Сърбия Милена Вукович се разписа Леонора Желева. Другото попадение бе автогол още в 15-ата минута.

В другия двубой първодивизонният тим на PREGADA победи VRBOVEC с 4:1.

Финалът между Екомет 90 и PREGADA съвпадна с празника на града, като пловдивчанки бяха включени в празничното шествие по централните улици, водено лично от кмета.

След това бе открит тържествено нов спортен комплекс, а във финала Екомет 90 разгроми съперника си с 6:0.

Домакините бяха водени от 56-годишната Маца Марадона, която е професионална футболистка и дългогодишна капитанка на нациолналния отбор на Хърватска.

След като Цветана Манчева откри резултата, хърватският тим се изнерви и започна да проявява грубости. Това преднуди съдийката да откаже да свири второто полувреме на мача.

Наложи се четвъртият съдия да довърши финала. Цветана Манчева се отчете с хетрик, а Николета Бойчева вкара уникален гол с глава. Анна Махарадзе също се разписа, след като преодоля цялата защита на хърватския тим, а крайното 6:0 фиксира Десислава Димитрова.

Цветана Манчева взе приз за голмайстор на турнира, най-добър вратар стана Милена Вукович, а най-полезен състезател - Маца Марадона.

"Преходната купа остана в град Копривница с името на град Пловдив, България, което автоматично означава, че трябва следващата година да ходим пак да защитаваме името на града ни и цветовете на България", обявиха за Plovdiv24.bg от ръководството на Екомет 90.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).