Най-малките тенисисти излъчиха отборните шампиони в региона

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:10 / 24.06.2017
2801
На кортовете на ТК "Локомотив" в СК "Пловдив" бяха излъчени призьорите в регионалното отборно първенство по тенис за деца до 8 и 10 години, в рамките на програмата "Тенисът - спорт за всички".

То се провежда за четвърта поредна година и е част от инициативата на Министерството на младежта и спорта за формиране на здраво поколение.

В тези рамки ТК "Локомотив" работи със Спортното министерство за безплатни занимания на децата. Договорът на клуба е под №36-00-192 от 23.01.2017 и обхваща периода от 01 март до 31 декември 2017 година.

Обучението се води два пъти седмично на кортовете в спортния комплекс от треньорите Дора З. Рангелова, Снежана Плачкова и Добрина Стоянова.Те посвещават в тайните на тениса и децатас аутизъм.

В регионалното първенство се представиха пет клуба от Пловдив, Асеновград и Пазарджик с десет отбора от по 4 човека. В много от тях играха и деца, минали през подобно обучение. Отборите бяха съставени от по четирима състезатели - по двама на възраст до 8 и до 10 години, без ограничения в пола.

Във финала се срещнаха първият и вторит тим на ТК "Албена" (Пловдив). Победата бе за първите избраници, които играха в състав: Самуил Сивинов, Светлозар Цветков, Симеон Гендов и Димитър Станков.

Вторият отбор бе: Георги Филев, Ванеса Трифонова, Мериан Вартанян и Георги Георгиев.

На трето място застана "Локо`98"-I (Галена Кръстенова, Елена Енчева, Александра Рангелова и Красимир Семерджиев).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).