Ботев елиминира Левски и е на полуфинал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
20:28 / 19.06.2017
3475
Ботев (Пд) се класира по изключително драматичен начин за полуфиналите на Републиканското първенство при набор 2002.

В мач-реванш "жълто-черните" загубиха с 2:4 от Левски на изкуствения терен до стадион "Георги Аспарухов" в столицата.

В първия двубой "канарчетата" победиха с 4:1 и с общ резултат 6:5 продължиха напред.

Пловдивчани бяха далеч от доброто си представяне напоследък и направиха слаб мач, в който дадоха инициативата на домакините от София.

Срещата стартира по най-лошия начин за Ботев и още в 30-ата секунда домакините откриха резултата. Атака отляво завърши с удар, който бе отразен от Милко Баданов, но при добавката Тодор Найдин се разписа за 1:0.

В 14-ата минута топката бе изпратена в половината на "сините", където вратарят и защитник се сблъскаха на 10 метра пред наказателното поле, Аспарух Славов овладя кълбото и след като остана на няколко метра от врата го прати в мрежата за 1:1.

Така се стигна до последната минута на първата част, в която "канарчетата" стигнаха до втори гол. Слави Шопов изпълни отлично свободен удар от 25 метра, вратарят докосна топката и тя се отклони от напречната греда, но Мартин Русев бе на точното място и я прати във вратата за 1:2.

След почивката домакините доминираха тотално, а пловдивчани по-скоро чакаха времето да минава и не създадоха нищо опасно в атака.

В 51-ата минута при сблъсък в центъра на терена Венцислав Богданов остана да лежи, домакините не спряха играта и организираха атака, в края на която Мартин Хайдаров с удар от 20 метра изравни - 2:2.

Четири минути по-късно груба грешка в защитата на Ботев бе наказана от домакините и Радослав Гайдев с диагонален удар изведе столичани напред - 3:2.

В 66-ата минута топката влезе за четвърти път във вратата на Ботев, след като Богдан Костов бе изведен сам срещу стража на пловдивчани и пусна кълбото покрай него.

По този начин Ботев се класира за полуфиналите, където са още отборите на Лудогорец, Славия и Нефтохимик. Жребият е в сряда от 11:30 часа в столицата.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).