Пловдивско дете спечели квота за европейско първенство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:27 / 12.06.2017
8703
Димитър Димитров грабна две вицешампионски титли по шахмат от Държавните първенства до 8 години по класически шах и блиц. Първенствата се проведоха от 04.06 до 11.06.2017 - Плевен, в три дисциплини - класически шах, блиц и ускорен шах.

Първото и второ място в класическият шах осигуряваше две квоти за Европейско първенство в Румъния. Последният кръг бе решаващ за разпределението на местата и квотите. В него Димитър Димитров от "Шахклуб Пловдив" победи директният си съперник - натурализираният руснак - Кононенко и заслужено завоюва второто място и квота за Европейско първенство.

В Държавното първенство по блиц Димитър игра много силно и раздели първо-второ място, но вторият показател в шахмата му отреди второто място.

Треньорките му Илияна Полендакова и Соня Пионова от ШК"Пловдив" са изключително доволни от своя възпитаник. Успехът на Димитър е още по-значим, като се има предвид, че той е само на 7 години, а се състезава във възрастова група до 8г.

С две квоти за Европейското първенство в Румъния са двама състезатели от ШК "Пловдив" - 9-годишният Симеон Тодев и 7-годишният Димитър Димитров. Това Европейско първенство и за двете шахматни надежди, които са по-малки от възрастовите групи, в които участват, ще бъдат основно за събиране на турнирен опит в тежки световни и европейски първенства.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).