Невиждана пловдивска доминация в отборното по шахмат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:42 / 11.06.2017
3784
Отборът на Локомотив-2000 (Пловдив) е новият републикански шампион по шахмат за жени на провелото се отборно първенство в Приморско. Пловдивчанки завоюваха за трети път шампионската титла и бяха в състав: Ива Виденова, Виктория Радева и Румяна Гочева.

Те завършиха с актив от 7 точки и изпревариха ШК Чесбомб (Пловдив), който завърши с 6 точки. Трети стана тимът на Локомотив (Пловдив) с 5 точки.

Така пловдивската доминация в женския шахмат продължи в пълна сила. Президентът на Локомотив-2000 Плавен Моллов бе изключително доволен от завоювания успех, като се има предвид, че от отбора тази година отстъстваше Адриана Николова.

Отлично се вписа в състава 16-годишната пловдивска надежда Виктория Радева, която игра на втора дъска.

На първа дъска шампионката на България Ива Виденова отново показа висока класа. На трета дъска Румяна Гочева също бе безкомпромисна.

Доста интересна ситуация се получи в едно от пловдивските дербита - Локомотив-2000 срещу Чесбомб 2:1. На втора дъска застанаха една срещу друга Виктория Радева с треньор GM Александър Делчев и WGM Емилия Джингарова - съпруга на GM Делчев.

Вики успя да надделее, а у треньора останаха смесени чувства - на задоволство, че ученичката му е победила и разочарование от загубата на съпругата си.

При мъжете все още нещата не са ясни. Начело е отборът на Арбитрус Разград, а плътно след тях са миналогодишните шампиони от ШК Чесбомб.

Шампионът ще стане ясен във вторник. Веднага след това започват и първенствата за мъже и жени по рапид и блиц.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).