Пловдив ще е домакин на детски турнир по крикет на маса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:40 / 07.06.2017
1641
На 10.06.2017 г. /събота/ от 10,00 часа в спортната зала на Университета по хранителни технологии ще се поведе 10-и Национален турнир по крикет на маса за деца със специални нужди.

КСУ "Олга Скобелева" ще бъде за пета поредна година домакин на събитието, което се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив, Лайънс клуб - Пловдив, "Кока-кола"- България и Ресторант "Марбея". Гости ще бъдат представители на държавни, обществени и неправителствени организации.

Участници в турнира са деца и младежи от Дневни центрове, Медицински центрове и Центрове за социална рехабилитация и интеграция в страната.

Началото на спортните занимания по крикет на маса в България е поставено от Саиф ур Рехман, който с помощта на обучени от него доброволци развива спортната дейност и в други градове.

Крикет на маса се практикува от деца с детска церебрална парализа, на колички, с трудна координация, аутизъм и забавено умствено развитие.

Играта на крикет на маса развива децата и младежите в следните области:

- Работа в екип, координация, самочувствие, комуникативни умения, физическо и умствено развитие
- Физическо развитие - контрол на движенията, нови умения и техники
- Психологическо развитие - самоуважение, тактически умения и осъзнаване
- Научаване да се брои, както и следене правилата на играта

Благодарение на спорта, децата с проблеми в развитието подобряват качеството си на живот и имат възможност за равно участие в дейността на общността.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).