Вижте как големият Чико ще отбележи своя 76-и рожден ден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
08:59 / 31.05.2017
3900
Интересна шахматна партия между легендата на ФК "Ботев" Динко Дерменджиев - Чико и пловдивската надежда Виктория Радева ще се проведе на 2 юни. За място на събитието двете страни избраха едно от емблематичните за любителите на шаха места в града - Цар Симеоновата градина.

Символичен първи ход на партията ще направи зам.-кметът Георги Титюков малко след сирените за почит към Христо Ботев и падналите за свободата на България.

Сблъсъкът между Чико, който на същата дата ще отбележи своя 76-и рожден ден и 6 декади по-младата му и устремена към върховете в шахмата опонентка ще протече в "2 полувремена по 20 минути" с разменени цветове.

Гаранция за това, че двубоят няма да завърши миролюбиво без победител е правилото за "дузпи" при равенство в "редовното време" - допълнителни 2 партии на блиц /по 5 мин. всяка/

Идеята са тази първа по рода си в Пловдив шахматна партия се роди в навечерието на историческия за "Ботев" (Пловдив) финал за Купата на България срещу "Лудогорец", спечелен от "жълто-черните" с 2:1. Шахматът е любимо хоби на Чико, който се е запалил по тази древна игра благодарение на Боби Фишер.

ФК "Ботев" е подготвил и награден фонд, който ще се разпредели между победителя и победения в съотношение 60/40. Приятелите на Вики Радева са подготвили някоии зненади. За всички зрители ще бъдат осигурени минерална вода и ваучери за отстъпка от известна пловдивска оптика.

В паузата между "двете полувремена" според неписаните правила на шахматния кибик всеки любител ще има право да покаже по 1 свой ход. След двубоя Чико ще остане да анализира партиите с разбирачите, докато Вики Радева ще потегли към Търговската гимназия, където я очаква класна по английски език.

За съдия е поканен треньорът на Вики Радева GM Александър Делчев, който е дългогодишен национален състезател. Той е и собственик на специализирания шахматен портал- Chessbomb и изрази огромно желание да предава партиите на живо в реално време.



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).