Две световни титли донесоха в Пловдив талантливи момичета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:20 / 29.05.2017
3633
За трети път талантливата балерина Виктория Илиева се окичи със злато на Световния шампионат по танци в Хърватска. Този път вече и при сеньорите. Танцът на Виктория беше създаден от младата хореографка, студентка "Балетна педагогика" в АМТИИ - Василена Шопова, печелила пет пъти световна титла. Виктория е възпитаничка на музикалното училище в Пловдив, от класа на Галина Гешева. От една година е част и от балетни постановки на пловдивска опера.

Танцьорка с държавна стипендия за даровити деца в областта на танцовото изкуство спечели другата световна титла при юношите. Това е чаровната Стела Боянова от 8-б клас на СУ "Паисий Хилендарски". До последния ден, преди заминаването, семейството й изработваха уникалния костюм, с който да пресъздаде културата на Боливуд. Ето че съвместните усилия на педагог и родители доведоха до най-високото признание за нашето момиче.

Най-младата състезателка на Спортен клуб "ЕРА", с първо сериозно състезание от такъв ранг, първокласничката Милка Георгиева от НУ "Пенчо Славейков", завоюва Вицесветовна титла при най-малките. Тя е пример, как "труд на халост няма". Изключително дисциплинираната и талантлива Милка прекарва часове в залата, като пренася у дома немалка част от акробатичните елементи, зададени от старши треньорката Кремена Шопова. Тя замина с майка си и "разби" конкуренцията, като се изкачи на почетната стълбица със сребро.

От 24-29 май се състезаваха над 7000 състезатели от 55 държави за "Световните майстори на танца" /World Dance Masters/. Събитието се излъчваше от 12 национални телевизии, включително и от Южна Африка. 

"ЕРА" имаше спечелени още квоти в дуети, групи и формации, при това само в Лига А, но не можа да събере достатъчно средства, за да изпрати целия отбор. Въпреки всичко, школата продължава и през лятото непрекъснати занимания в залите на Военен клуб и Дома на културата. Средата на юни предстои премиерата на най-новия им танцов спектакъл "Алиса в страната на чудесата". Все още има незаети роли и позиции за тези, които искат да бъдат част от "чудесата" на ЕРА.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).