Ботев разгроми Берое и крачи уверено към бараж за Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
21:50 / 15.05.2017
6244
Ботев разгроми Берое с 3:0 в първия плейофен мач в борбата за Лига Европа, който се игра на базата на "канарчетата" в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Омар Косоко (14), Фернандо Виана (45+1) и Антонио Вутов (81) се разписаха за домакините.

Реваншът е в петък от 20 часа в Стара Загора, но жълто-черните до голяма степен предрешиха крайния изход. При успех те ще се класират за финала за 7-ото място срещу победителя от другия плейоф между отборите на Пирин и Верея.

Още в 5-ата минута бе първото положение за домакините. След центриране на Лазар Марин капитанът Лъчезар Балтанов засече с глава, но на сантиметри покрай гредата в аут.

Две минути по-късно Фелипе Бризола се измъкна зад защитата на Берое, но ударът му беше спасен от вратаря Душан Перниш.

В 14-ата минута Ботев откри резултата след красиво изпълнение на Омар Косоко. Нападателят получи топката пред дъгата, финтира футболист на Берое и с техничен прехвърлящ удар прати топката в мрежата - 1:0.

Берое изпусна златния си шанс в 18-ата минута. След изпълнение на фаул от Антон Карачанаков Радослав Терзиев изби от голлинията в гредата, а след това играч на старозагорци направи добавка, но пак в гредата, след което топката излезе в аут.

В 20-ата минута съдията Ангел Ангелов си навлече гнева на феновете, след като не отсъди дузпа за Ботев. Лазар Марин центрира от фланга, а топката срещна ръката на Пламен Тенев, но реферът не се престраши да посочи бялата точка.

В последните секунди на първата част Фернандо Виана удвои резултата. Бразилецът беше намерен във вратарското поле след центриране на Цветомир Панов и с лек удар прати топката в мрежата. Гостите претендираха за игра с ръка, но съдията не видя такава.

В 59-ата минута "канарите" пропуснаха страхотен шанс да направят резултата 3:0. След центриране на Тодор Неделев топката стигна до Радослав Терзиев, но в последния момент Мартин Райнов отклони и вратарят Душан Перниш улови.

Все пак в 81-ата минута Ботев вкара трети гол. Лъчезар Балтанов достигна една топка на аутлинията и я върна балонно към пеналта. Там Антонио Вутов технично я засече от воле с левия крак в мрежата, оформяйки крайното 3:0.

Ботев игра в състав:

Георги Георгиев, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Виктор Генев, Лазар Марин, Меледже Омнебес, Лъчезар Балтанов (к), Фелипе Бризола (84- Серкан Юсеин), Омар Косоко (74- Крум Стоянов), Тодор Неделев, Фернандо Виана (64- Антонио Вутов).



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).