Императора е наказвал 34 наши отбора, може да счупи рекорд на Жеков

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:44 / 11.05.2017
3068
Легендата на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров ще се опита да постави рекорд срещу Левски утре, още повече че това може и да е последният му двубой срещу "сините".

Все още не е ясно дали нападателят ще остане в клуба и през следващата кампания, а дори и да го стори, той вече посочи, че ще влиза на терена по-рядко и затова шефовете трябва да му търсят заместник.

До момента Императора има общо 185 попадения в Първа лига. По този показател той е на четвърто място във вечната ранглиста - дели го заедно с друга легенда на Локо Пд Христо Бонев - Зума.

Още утре Мартин ще има възможност да задмине Зума, като пред него ще останат Динко Дерменджиев - Чико (194), Наско Сираков (196) и Петър Жеков (253).

Срещу Левски Мартин Камбуров ще може да счупи рекорд на голмайстор №1 Петър Жеков. Бившият централен нападател на Берое и ЦСКА е човекът с най-много голове в мрежата на Левски в шампионатни мачове -16 (7 с екипа на старозагорци и 9 с армейците), пише топспорт. Камбуров пък е наказвал сините 14 пъти - те са любимата му жертва.

Той им е вкарвал 9 пъти с екипа на Локо Пд, 4 с този на Локо Сф (със столичани има хеттрик на "Герена") и веднъж с фланелката на Ботев (Пловдив).

Интересното е, че ако Мартин Камбуров вкара, то шансът на черно-белите да не загубят мача е доста голям. До момента, когато таранът бележи, балансът на отборите му срещу Левски е 7 победи, 2 равенства и 3 загуби.

С последния си гол в мрежата на Дунав (той бе негов 12-и през кампанията) Мартин Камбуров е вкарал на 34 отбора в родния елит.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).