Проверено от Plovdiv24.bg: Крис Добрев може да премине във всеки един наш клуб без пари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:58 / 10.05.2017
5885
Един от най-обещаващите талантливи футболисти на Ботев (Пд) Кристиан Добрев е свободен да премине от лятото във всеки един наш клуб, и то без трансферна сума, установи проверка на Plovdiv24.bg. Това може да стане, дори и без съгласието на ръководството на жълто-черните.

Такива са нормативните разпоредни на Българския футболен съюз за всички футболисти, ненавършили 18 години. Ако трансферът се извършва по средата на сезона (през зимната пауза), тогава е необходима и бележка от последния клуб на въпросния младок.

В момента Кристиан Добрев има навършени 16 години (роден е 27 април 2001 г.) и първия си професионален договор с български клуб може да подпише едва след 27 април 2019 година. Когато това стане, въпросният клуб е длъжен да плати "компенсации" на всички други клубове, в които се е подвизавал нападателят - това до момента са бургаските Нефтохимик и Черноморец.

Сумата се оформя според таблица на БФС, като се взимат предвид и участията на младока в националните гарнитури. В повечето подобни случаи тя е около 100 000 лева и е разпределена процентно според това колко дълъг е престоят на Крис Добрев в съответния клуб.

Plovdiv24.bg уточнява, че абсолютно същите правила важат и за младия талант на Локомотив Ияд Хамуд. С тази разлика, че Локо (Пд) е родният му клуб и той е не е играл в друг наш тим.

За евентуален трансфер в чуждестранен клуб ситуацията е доста по-различна, като съществува вариант за трансфер още това лято. При всички положения обаче трябва да се плати компенсация, като максималната сума е около 300 000 евро.

Каквото и да става обаче, в настоящия момент решенията къде да продължат кариерите на Кристиан Добрев и Ияд Хамуд могат да взимат единствено техните родители.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).