Локо попари 10 000 в Русе

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
19:22 / 28.04.2017
10562
Локомотив Пловдив удари Дунав с 3:2 в исторически мач от 4-ия плейофен кръг в първата шестица. Това бе първи двубой от родния футболен елит, който се играе на градския стадион в Русе след 26-годишна пауза.

На трибуните имаше над 10 000 зрители. В сектора за гости феновете на Локо не бяха много, но пък те разпънаха огромен транспарант, с който почетоха паметта на починалия емблематичен привърженик на Ботев Георги Георгиев - Челсито. "Почивай в мир, Челси", пишеше на плаката.

Бранимир Костадинов (6, 86) вкара за домакините, а Веселин Марчев (17, 85) и Мартин Камбуров (57) бяха точни за "смърфовете".

Двубоят започна по мечтан начин за Дунав и още в 6-ата минута "драконите" поведоха в резултата. Това стана с участието на двама бивши "смърфове". Бирсент Карагарен бе изведен чудесно от Васил Шопов по десния фланг. Нападателят напредна и отправи диагонален шут, който бе париран слабо от вратаря Илко Пиргов. Топката отксочи към Бранимир Костадинов и той с лекота я насочи към опразнената врата за 1:0.

Радостта на русенци обаче бе само 11 минути. Локо отвърна на удара с чудесна голова атака. Ванчо Траянов хвърли чудесен извеждащ пас към Веселин Марчев. Той спря топката с гърди, който успя да се справи с двама от защитниците на Дунав и с левия крак преодоля вратаря Антонов за 1:1.

Само две минути след това фрапиращ пропуск на Димо Бакалов не позволи резултата да стане 1:2 за черно-белите. Нападателят получи пас в пеналта от Стефан Йефтовски, преодоля Антонов и на празна врата шутира с десния крак в аут.

Малко след този пропуск Димо Бакалов получи контузия и бе заменен принудително от Парвиз Умарбаев.

В 57-ата минута Локо все пак стигна до пълен обрат. Парвиз Умарбаев се пребори за една топка на границата на пеналта и пусна добър пас към Мартин Камбуров. Капитанът се пребори с шпагат с Олексей Ларин и с мощен удар по земя прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Дунав за 1:2.

В 85-ата минута Мартин Камбуров изведе Веселин Марчев в чудесна позиция и с диагонален шут юношата на Локо вкара втория си гол в мача - 1:3.

Само две минути по-късно обаче второто си попадение вкара и Бранимир Костадинов. Нападателят се разписа с глава за 2:3, засичайки центриране на Христофор Хубчев и възползвайки се от неумела реакция на вратаря Илко Пиргов.

СТАТИСТИКА:

Дунав - Локо (Пд) 2:3
Голмайстори:
1:0 Бранимир Костадинов (6), 1:1 Веселин Марчев (17), 1:2 Мартин Камбуров (57), 1:3 Веселин Марчев (85), 2:3 Бранимир Костадинов (86)

Дунав: Станислав Антонов, Искандар Джалилов, Петър Патев, Олексей Ларин, Христофор Хубчев, Диян Димов, Самир Аясс, Бранимир Костадинов, Бирсент Карагарен (67- Юлиан Ненов), Васил Шопов (62- Ндуйе Муйеци), Мирослав Будинов.

Локо (Пд): Илко Пиргов, Пламен Крумов, Павел Виданов, Кирил Котев, Иван Горанов, Ванчо Траянов, Стефан Йефтоски, Веселин Марчев, Димо Бакалов (38- Парвиз Умарбаев), Дани Кики (82- Дино Мартинович), Мартин Камбуров.





Виж коментарите (14)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).