Ремонтират зала "Академик" с 500 000 лева

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
13:25 / 24.04.2017
2000
Около 500 000 лева ще излезе ремонтът на зала "Академик", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Новината съобщи зам.-кметът по спорт Георги Титюков. Той поясни, че собственик на залата е Пловдивският университет, но Общината ще помогне в това начинание. Тази година обаче няма предвидени за това пари в бюджета. 

Предвидено е и бутането на малката зала, собственост на Общината и изграждането на нова зала с топла връзка към Колодрума, но нова баскетболна зала, каквито идеи бяха лансирани преди време, няма да се строи. И още - пространството край Колодрума по всяка вероятност ще се доразвие като паркинг. 

Както Plovdiv24.bg вече писа, самият кмет Иван Тотев съобщи, че първоначалната идея за зоната около новата спортна зала на Пловдив, която включваше обособяването на голяма зона за спорт и почивка с футболни терени и фитнес на открито по подобие на зоната край Младежкия центът на Гребната база, вече е отпаднала. 

След преоценка на проекта от Общината са отчели, че в район "Тракия" като цяло не липсват места за спорт и отдих, затова пък има нужда от разширяване на паркирането в терените край многофункционалната зала с около 400 места. 



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 17
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).