Ботев загуби от Верея и върна интригата във втората осмица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (48)
17:23 / 14.04.2017
11369
Ботев загуби от Верея с 0:1 в двубой от 28-ия кръг на Първа лига (втора осмица), който се игра на базата в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По този начин "канарчетата" пропуснаха възможността да си осигурят преждевременно първото място в класирането на Група А. Преднината на Ботев пред Верея се скъси на 5 точки, а утре може да бъде намалена на 4 точки пред Славия, ако белите успеят да победят аутсайдера Монтана.

Успехът на Верея бе исторически, тъй като това е първа победа на тима като гост в родния елит. 

Срещата започна злощастно за домакините, след като още в 14-ата минута се стигна до принудителна смяна след контузия на Крум Стоянов.

Само две минути по-късно Верея откри резултата. Юношата на "канарчетата" Георги Андонов изведе в чиста позиция Педро Еуженио, който преодоля вратаря Иван Чворович за 0:1.

В края на полувремето Георги Андонов бе близо до втори гол за гостите. Този път нападателят получи пас от Педро Еуженио, но след удара му топката рикошира в гредата.

В даденото от съдията допълнително време футболистите на Ботев имаха претенции за дузпа. Антонио Вутов навлезе в пеналта, където бе избутан в гръб от Селим Бен Джемиа, но съдията Станислав Тодоров не посмя да посочи бялата точка.

Чак в 63-ата минута Ботев стигна до чисто положение. Бразилецът Фернандо Виана бе изведен отдясно в наказателното поле и шутира с всичка сила, но много неточно в аут.

В последната минута Тодор Неделев центрира в наказателното поле, където Виктор Генев се извиси и засече с глава, но на сантиметри от гредата в аут.

Ботев игра в състав:

Иван Чворович, Радослав Терзиев, Виктор Генев, Кристиан Димитров, Крум Стоянов (14- Лазар Марин), Меледже Омнибес (74- Серкан Юсеин), Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Антонио Вутов (46- Омар Косоко), Фернандо Виана.





Виж коментарите (48)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).