Талантите от ШК Пловдив триумфираха в международен турнир

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:17 / 03.04.2017
3218
Шахматен клуб "Пловдив" обра призовите места на провелия се този уикенд международен детски турнир във Велико Търново. Турнирът беше разделен на две групи - турнир "А" за деца до 12 и 14 г. и турнир "Б" за деца до 8 и 10г.

Освен основната надпревара, която се игра в 9 кръга по правилата на ускореният шах, се проведе и турнир по блиц - в същите възрастови групи.

Състезанието в болярският град се проведе под патронажа на кмета на Велико Търново - инж. Даниел Панов, който лично награди призьорите в двата турнира:

ТУРНИРИ ДО 8 И 10 ГОДИНИ:

В двата турнира до 10г. очаквано победи соченият за фаворит Симеон Тодев /ШК Пловдив/, още от първите кръгове пое лидерството и не го изпусна докрай. Заслужено оглави крайното класиране и в двата турнира и два пъти се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

В групата на момичетата до 10г. отлично се представи Габриела Зънгарова /ШК Пловдив/. В турнира по ускорен шах тя грабна сребърният медал, а в турнира по блиц - бронзовият.

ТУРНИРИ ДО 12 И 14 ГОДИНИ:

Победител в турнира по блиц и горд носител на купата е Мартин Малинов /ШК Пловдив/, който завоюва и второ място - сребърен медал от турнира по ускорен шах при момчета до 14г.

Във възрастовата група при момичета до 14 години отлично играха и двете представителки на ШК Пловдив - Галя Читакова и Пея Карова. Галя спечели първо място и златен медал по блиц и сребърен медал по ускорен шах, а Пея се окичи с бронзов медал в турнира по ускорен шах.

Добра игра показаха и другите състезатели на ШК Пловдив - Александър Каров, Андрей Иванов и Димитър Траков , с постигнатите си резултати те влезнаха в десетката на своите възрастови групи.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).