Ботев се бетонира на седмото място, ще играе още два пъти с Монтана

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
21:49 / 31.03.2017
5465
Ботев победи Монтана с 2:0 в мач от 26-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата на "канарчетата" в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. С този двубой приключи редовния сезон в шампионата, а жълто-черните продължават участието си във втората осмица.

Успехът бетонира пловдивчани на 7-ото място, което означава, че те ще бъдат в една група отново с Монтана във втората 8-ца. Попаденията вкараха Тодор Неделев от дузпа в 28-ата минута и влезлият на смяна Фернандо Виана в 81-ата минута.

Ботев направи първия си пропуск още в 5-ата минута. Лазар Марин центрира високо в пеналта, където Антонио Вутов засече с глава, но на сантиметри в аут.

Десетина минути по-късно Монтана пропиля добра възможност. Петър Атанасов бе изведен с пета по левия фланг, навлезе дълбоко в пеналта и потърси прострелно центриране. Никой от съотборниците му обаче не успя да засече.

В 20-ата минута Тодор Неделев центрира от фаул в наказателното поле, където капитанът Лъчезар Балтанов засече с глава, но над гредата.

Така се стигна до 27-ата минута, когато голяма глупост на Андреас Васев доведе до дузпа за жълто-черните. Халфът събори в пеналта пробиващия Фелипе Бризола. Тодор Неделев бе точен от бялата точка за 1:0. Това пък бе първо попадение за таланта от Белозем през пролетния полусезон.

В 36-ата минута Бризола направи фрапантен пропуск. Бразилецът бе изведен от Омар Косоко сам срещу вратаря на Монтана, но шутира покрай гредата.

През втората част "канарите" продължиха да доминират на терена и същевременно да пропускат от изгодни ситуации.

В 47-ата минута Тодор Неделев пусна отличен пас към Цветомир Панов. Той напредна и центрира ниско, а Омар Косоко отправи точен шут. Той обаче бе спасен от вратаря на Монтана, а при добавката празнуващият своя 21-и рожден ден Серкан Юсеин стреля в аут.

В 65-ата минута Фелипе Бризола получи пас от Тодор Неделев и веднага шутира с десния крак. Топката обаче рикошира в гредата, вместо да влезе в мрежата.

Това все пак се случи в 82-ата минута. Антонио Вутов напредна в половината на Монтана и след няколко финта подаде към Фернандо Виана. Бразилецът също преодоля един защитник и с удар с десния крак от около 12-13 метра прати топката в долния ляв ъгъл на противниковата врата за крайното 2:0.

Ботев игра в състав:

Георги Георгиев, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Виктор Генев, Лазар Марин, Серкан Юсеин (76- Радослав Апостолов), Лъчезар Балтанов (капитан), Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Антонио Вутов (84- Милко Георгиев), Омар Косоко (62- Фернандо Виана).





Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).