Драматична развръзка, Ботев не успя да стигне финал за Купата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:54 / 15.03.2017
4996
Ботев не успя да се класира за финала в турнира за Купата на БФС при юношите старша възраст (родени 1999 година). Това стана факт, след като "канарчетата" загубиха от Черно море с 0:2 в реванша пред своя публика в Коматево. Първата среща преди седмица бе завършила 1:1 и така "моряците" продължават напред с общ резултат 3:1.

Още в 6-ата минута възпитаниците на треньора Иван Цветанов - Трите хикса пропиляха отлична възможност за гол. Милен Златков центрира отляво и Ангел Бастунов засече с глава от 10 метра, но вратарят на варненци се намеси решително и изби.

В 30-ата минута последва нов невероятен пропуск на Ботев. Здравко Жилов остана сам срещу вратаря и от 5 метра шутира, но право в тялото му.

Така се стигна до 70-ата минута, когато Черно море откри резултата. Това стана след изпълнение на тъч, след който топката бе центрирана в пеналта. Защитник на Ботев изби, но топката попадна във Влад Михайлов и той с удар от 18 метра простреля вратаря Симеон Симеонов за 0:1.

В добавеното време Черно море реши окончателно мача. Пловдивчани изпълниха корнер, при който вратарят Симеонов се бе включил в наказателното поле на варненци. Гостите отнеха топката и на празна врата вкараха втория гол, фиксирайки крайното 0:2.

Победителят от финала ще участва в младежката Шампионска лига през следващия сезон.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).