Трима наши сабльори с отлично представяне на Евро 2017 в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:24 / 08.03.2017
2248
Трима българи се класираха сред най-добрите 30 сабльори в европейския шампионат по фехтовка за младежи в Пловдив. Всички те спечелиха победи в директните елиминации и така дадоха заявка за добро представяне и в отборната надпревара в петък.

След като преодоляха групите, Георги Георгиев, Иван Мандов и Христо Ефимов записаха по една победа и в боевете за влизане в 1/32-финалите, където обаче и тримата загубиха. Така Мандов завърши 24-ти, Ефимов е 27-и, а Георгиев - 29-и.

"Не мога да бъда недоволен. Смятам, че Иван и Христо постигнаха максимума си и загубиха от наистина много силни съперници - италианецът Нери и руснакът Лоханов, докато Жоро може би имаше сили да се справи с германеца Кемпф, но не успя", каза националният треньор Ивайло Воденов.

Впослeдствие Нери загуби само с един туш (14-15) от бъдещия бронзов медалист Леонардо Дреоси, също от Италия. Лоханов пък взе другото бронзово отличие.

Във финала Владислав Поздняков (Рус) победи с 15-12 Дарио Кавалиере (Ит).

Любопитно е, че Владислав е син на рапирист и няма роднинска връзка с големия сабльор Станислав Поздняков (многократен олимпийски и световен шампион, президент на Европейската конфедерация по фехтовка), чиято дъщеря София два дни по-рано стана шампионка за девойки на сабя.

Малина Деянова и Мария Игнатова преодоляха груповата фаза на шпага при девойките, а в директните елиминации загубиха първите си мачове. Шампионка стана Вера Каневски от Израел след победа с 15-13 във финала срещу Инна Бродко (Укр).

В последните два дни от състезанията се провеждат отборните състезания на трите оръжия за двата пола.

От 1 до 10 април Пловдив ще е домакин и на световните шампионати за кадети, кадетки, младежи и девойки.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).