Трите хикса дебютира с победа начело на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:04 / 05.03.2017
5272
Юношите на Ботев изиграха две срещи от Елитните юношески групи до 19 и 17 години. В U19 "канарчетата" се наложиха драматично с 3:2 над Берое в официалния дебют на Иван Цветанов начело на пловдивчани.

Специалистът, известен повече с прозвището си Трите хикса, за втори път се върна в Коматево, след като работеше известно време в Нефтохимик. Старшата възраст на Ботев се водеше доскоро от Иван Кочев, който е помощник на Николай Киров в представителния тим на жълто-черните.

При U17 пък "канарчетата" се издъниха и направиха 2:2 при визитата на Левски-Раковски.

На изкуствения терен в Стара Загора двата тима направиха открит двубой, а "жълто-черните" на три пъти повеждаха в резултата. В 30-ата минута Милко Георгиев направи феноменален пробив, с който преодоля четирима защитници и останал сам срещу вратаря откри резултата. Само три минути по-късно обаче домакините стигнаха до равенството.

В 42-ата минута Ангел Бастунов отново изведе Ботев напред, а само минута след старта на втората част Берое за втори път изравни. В 60-ата минута Милен Златков овладя отлично топката и останал сам срещу вратаря донесе трите точки на тима си.

В U17 "канарчетата" имаха наглед лека задача при гостуването си на опашкаря Левски-Раковски. Срещата започна по мечтан начин за Ботев, след като пловдивчани поведоха с 2:0 с попадения на Благовест Данчев и Станислав Шопов. На няколко пъти обаче домакините стигнаха до много добри ситуации, които бяха отразени от Стелиан Ангелов.

Още в първите секунди на втората част, след изпълнението на началния удар, домакините стигнаха до намаляване на резултата. В 65-ата минута Кристиан Добрев бе изгонен, след като получи пресилен втори жълт картон от съдийката Димитринка Милкова.

Въпреки това, в 70-ата минута новото попълнение Емил Колев изведе отлично Иван Василев сам срещу вратаря на "сините", но нападателят пропусна. В ответната атака домакините стигнаха до равенството, което се запази до края на срещата.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 17


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).