БФБаскетбол: Зала "Колодрума“ е прекрасна, в нея може да играе и националният отбор (аудио)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
13:16 / 20.02.2017
3836
Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков и вицепрезидентът Иван Ценов дадоха пред Plovdiv24.bg отлична оценка за условията, които предложи зала "Колодрума" в приключилия турнир за Купа България.

Двамата бяха категорични, че е напълно възможно в близкото бъдеще в Пловдив официален домакински мач да изиграе и националният мъжки отбор по баскетбол.

"Зала "Колодрума" е прекрасна. Организацията беше отлична. Искам да благодаря от името на федерацията на Община Пловдив и на всички в клуба Академик Бултекс 99 за добрата организация и за проявеното търпение. Успяхме да създадем едно събитие, което привлече вниманието на хората. Дойдоха доста хора", заяви пред Plovdiv24.bg Георги Глушков.

"Видях в залата много млади хора. Много съм щастлив, че имаше типично баскетболна публика. Не успяхме да забележим неща, които са свързани с друг вид спорт и други агитки", допълни още баскетболната ни легенда.

Чуйте цялото изказване на Георги Глушков в прикачения аудио файл.

Plovdiv24.bg потърси мнението и на вицепрезидента на българската федерация по баскетбол Иван Ценов относно приключилия турнир за Купа България в "Колодрума":

Ето какво каза за нашата медия Иван Ценов:

"Турнирът протече на едно отлично ниво. Радвам се, че нашата федерация съвместно с Община Пловдив успяха да направят отлична организация. Аз и преди съм казвал, че зала "Колодрума" отговаря на всички изисквания за баскетболни мачове от най-високо ниво. Това се видя и по време на турнира за Купа България".

"Не сме имали никакви забележки от участващите клубовете относно организацията или пък условията за игра в залата - като топлина, осветление и т.н. Лично аз очаквах повече публика, въпреки че на последния ден имаше над 2000 зрители, което е отлична посещаемост за баскетболен мач в България".

"Колодрума" е една от хубавите зали в България, но на този етап основният фактор, определящ домакинствата на националния отбор, е посещаемостта. Нещата се случват постепенно. Като видим, че пловдивската публика става по-активна към баскетбола, може да има промяна. Факт е, че в последните години този спорт беше малко позабравен в Пловдив. Но покрай успешните мачове на Академик Бултекс 99 се забелязва положителна промяна. За в бъдеще може да помислим и за домакинство на националния отбор по баскетбол в Пловдив".



Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 9
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).