Марица загуби с 0:4 в Букурещ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:07 / 20.01.2017
2108
Във втората си контрола на румънска земя Марица (Пловдив) не успя да запише втора победа след вчерашния си успех срещу Динамо (Букурещ). Другият елитен тим от румънската столица - КСМ Букурещ (Букурещ), надигра българските шампионки с 4:0 (25:23, 25:18, 25:14, 27:25) гейма след 98 минути игра в зала Униря Доброещ.

Момичетата на Иван Петков започнаха добре в първия гейм и водеха с по три точки на двете технически прекъсвания. В крайна сметка по-резулатните начални удари на домакините си казаха думата и те обърнаха до крайното 25:23 в своя полза. В следващите две части КСМ Букурещ наложи надмощие и успя да ги спечели убедително - с 25:18 и с 25:14.

Във втория гейм пловдивчанки допуснаха прекалено много брак в играта си, а в третия успешните атаки на хърватката Йелена Алайбег и на сръбкинята София Медич сразиха съпротивата на Жълто-сините. Трите точкови блокади за Марица и двата аса на Марина Ковачева, но най-вече увеличените грешки от страна на румънския тим, направиха четвъртия гейм много равностоен и интересен. Българският отбор обаче не успя да се поздрави със спечелен почетен гейм и волейболистките на доскорошния селекционер на Турция Ферхат Акбаш го измъкнаха в добавеното време с 27:25.

Топреализатор на мача стана диагоналът на Букурещ Йелена Алайбег, която за трите гейма, в които игра, направи 16 точки. Най-резултатна за Марица бе централната блокировачка Нася Димитрова, която завърши с 12 точки.

Така Марица се завръща от Букурещ с една победа и една загуба в двата приятелски мача, които са част от подготовката на българските шампионки за домакинския им мач реванш с италианския Унет Ямамай (Бусто Арсицио) в европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ в сряда.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).