bTV с тенденциозна атака срещу Колодрума, мениджърът на Марица им се опълчи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
12:33 / 08.01.2017
10205
Мениджърът на волейболен клуб Марица (Пловдив) Борис Халачев обясни смисъла от съществуването на зали като Колодрума в Пловдив пред телевизия bTV. В тенденциозно предаване на медията, излъчено в съботния праймтайм снощи, се търси едно излишно противопоставяне между нуждата от големи представителни състезателни зали в България и нуждата от по-малки такива, достъпни за ежедневни тренировки на българските спортисти, когато на всички е ясно, че на българския спорт са необходими и двете.

Като цяло материалът се опитва да представи един проблем в конкретен град и за конкретен волейболен клуб като общонационален, въпреки че напоследък в страната се построиха много зали и с по-малки размери, като например тази на Пловдивския университет в Града под тепетата.

На въпроса заслужава ли си една инвестиция в зала като Колодрума за град като Пловдив, Борис Халачев отговаря категорично:

"Абсолютно си заслужава! Ако нямаше тази зала, ние най-вероятно нямаше да играем в Шампионска лига поради простата причина, че няма друга зала в града, която може да приеме състезания от такъв висок ранг, а и не само в града - досега такива зали в България, доколкото знам, са само четири или пет..."

На фона на кадри от Световното първенство по таекуон-до, което се проведе в зала Колодрума, водещият прави неуместното твърдение, че до момента в съоръжението не е проведено нито едно голямо спортно състезание. По-късно той още по-неуместно "подкрепя" твърдението си с това, че най-престижните събития в залата са двата мача на Марица от европейските клубни турнири.

Очевидно, според автора на материала Шампионската лига на Европа не е "голямо спортно състезание".

Освен това, предаването забравя да спомене например изключително успешно проведеното Европейско първенство по волейбол за мъже до 20 години през септември, което също показа колко подходяща е вътрешната структура в зала Колодрума (с по-малък сектор от вътрешната страна на колоездачната писта и по-голям от външната) за именно такива състезания, при които за някои срещи идват много зрители, а при други, към които интересът не е толкова голям, но трябва да бъдат изиграни, трибуните все пак не изглеждат неприятно празни, припомня официалният сайт на ВК Марица.

Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков също защитава смисъла от съществуването на зала Колодрума:

"Заради възможността тук да гостуват световни спортни величия и световни величия в сферата на културата и изкуството, община Пловдив може да си позволи субсидията на залата. Ако я няма залата, няма къде да се случат елитни събития, които да бъдат посетени от над 3000 човека. Като я има залата, пък трябва малко време, за да си ‘отгледаме' публика."



Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).