Жалко! Няма да гледаме световно по волейбол в Колодрума!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
17:27 / 21.12.2016
7041
София, Варна и Русе ще бъдат домакини на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018-а година, съобщиха официално от Българската федерация по волейбол! Страната ни приема шампионата съвместно с Италия, като двете страни имат богат опит след отличната организация на Евроволей 2015.

Кандидат за домакинство бе и Пловдив със своята зала "Колодрума", но за съжаление, тя отпадна от окончателния вариант.

Фактът, Световното да се проведе в България, е следствие на едногодишни усилия на Българската федерация по волейбол да спечели домакинството и категоричната подкрепа на българското правителство.

В столицата двубоите ще се играят в "Арена Армеец". Домакин във Варна ще бъде зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта, която в последните 2 години прие общо 5 волейболни турнира от най-високо ниво. В Русе срещите ще се състоят във впечатляващата "Булстрад Арена".

Световното първенство през 2018-а година ще се проведе от 10-и до 30-и септември. Страната ни ще бъде домакин на две от групите в първата фаза и единия поток от втория етап на шампионата. Заключителните сблъсъци от финалната четворка ще приеме Италия. Настоящ световен шампион е тимът на Полша, който през 2014-а бе домакин и спечели титлата пред собствена публика.



Виж коментарите (15)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).