ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (19)
Райнов: Откакто съм в Локо, сега Ботев е в най-добро състояние
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:29 / 10.11.2016Коментари (1)3623
© Plovdiv24.bg
Халфът на Локо (Пд) Мартин Райнов остана извън състава на националния отбор за мача с Беларус, но това пък му даде възможност да се концентрира изцяло върху работата с новия треньор на "черно-белите" Едуард Ераносян. Така едно от откритията в първенството от на­чалото на сезона ще може да вдигне ни­вото си за предстоящото изключително важно дерби с Ботев, което до голяма степен може да предреши битката на ти­ма за влизане в първата шестица.

"Смърфовете" малко изостанаха от град­ския си съперник и Берое, но имат отли­чен шанс да наваксат. Марто говори за нагласите в отбора преди сблъсъка, за непосредствените задачи и цели и раз­бира се за националния, за който дебю­тира при загубата от Швеция.

- Марто, свик­ваш ли ве­че с изискванията на новия треньор в Локо (Пд)?

- Свикваме всички. Наистина има нови не­ща, които г-н Ераносян изисква от нас, но като цяло нищо сложно. Промяната е факт, но не ни е за първи път да се сменя треньор и да свикваме.

- Какви са нагласи­те в отбора преди дербито с Ботев и как върви подготовката за мача?

- Работим си добре след почивката, която имахме след мача с Берое. Тренираме се­риозно, обстановката е спокойна, а нагласата може да е само една - за победа. Аз си мисля, че ще победим. Здрав съм, чувствам се в кондиция и се надявам да заслужа доверието за този мач. Не е нужно аз да обяснявам, колко специална е атмосферата в него.

- Притеснява ли те някои от играчите на съперника, след като показаха добри игри в последните мачове преди загубата от Монтана?

- Наистина имат доб­ри състезатели. Напа­дението им е доста силно и действа на ви­сока скорост. Подсили­ха и защитата. Като цяло са добър отбор и мисля, че откакто аз дойдох в Локо, а вече имам участия в три дербита, сега са в най-добро състояние.

- Коментирате ли си това в съблекалнята?

- Не, не сме ги ана­лизирали. Сега ме пи­таш и ти казвам моето мнение. Все още не сме говорили за наша­та конкретна стратегия в мача. Има и доста време до него. Ясно е, че само от нас зависи как ще завърши той.

- До колко това дер­би ще е решаващо за вашето представяне до паузата в първенс­твото?

- Знаеш, че такива дербита носят повече от точки. Емоцията в тях зарежда футболис­тите, успехът винаги дава допълнително са­мочувствие, което мо­же да се използва в следващите мачове. Имаме поставена цел да сме в шестицата и ще я преследваме с всички сили. Наистина изиграхме няколко ко­лебливи мача. Трябва ни по-голямо постоян­ство и ще успеем.

- Кой ще е основ­ният ви конкурент?

- Не знам. Няма да е само един. От класира­нето в момента се виж­да, че това ще са Ботев и Берое, но при този формат нещата бързо се променят. С две по­редни победи, всеки може да се изкачи чувствително.

- А как оценяваш програмата до края на годината? След Ботев ще имате мачо­ве и срещу Левски, и срещу Лудогорец точ­но преди Коледа...

- Програмата няма какво да я мислим. Знам я. След Ботев гос­туваме на "Герена", а после сме вкъщи с Монтана и Черно мо­ре... Работим обаче мач за мач и не ги степену­ваме. Очакванията бяха, че ще спечелим срещу Пирин и Локо (ГО) на "Лаута", а не стана. После бихме ЦСКА-София на техния терен. Така, че нищо предварително не мо­же да говорим. Важно е да спрем с колеба­нията.

- Разочарован ли си, че отпадна от гру­пата на националния отбор за мача с Бела­рус, въпреки че бе част от разширения списък?

- Не съм. Щастлив съм, че дебютирах и съм благодарен на г-н Хубчев за това. Сега така е преценил и си е в правото. Моята рабо­та е да търся макси­мална изява във всеки мач. Мисля, че ако заслужавам, ще ме викне отново.

- Как мислиш, че ще завърши мача с Бела­рус, след като вече имаме обицата от до­макинството срещу Люксембург и трудна­та победа на старта?

- Стискам палци, как­то винаги съм го правил за националния отбор още преди да получа първата повиквателна. Винаги си мисля, че мо­жем да победим. Няма как да кажа, че ще паднем. Ако имаме мач срещу по-голям отбор се надявам, че може да имаме повече късмет, да надскочим себе си и да измъкнем нещо. Не съм наясно с точ­ното състояние на Бе­ларус в момента, но вече никой не е толко­ва слаб, както някога сме си мислили. Дори и Люксембург не са отбора отпреди 10, 15 или 20 години. Бела­рус са по-добри, но пък нашият отбор този път може да си напра­ви мача по-лесен.

- Да очакваме ли някакво раздвижва­не около теб през зимата?

- Наистина не мога да кажа и не искам да коментирам това сега.

- А от какво спо­ред теб се нуждае Локомотив (Пд), за да повиши амбиции­те поне до класира­не в зона Европа.

- От малко класа във всички линии, малко спокойствие, малко повече увере­ност и добри резулта­ти в два три мача по­ред. Ние обаче и сега гледаме да вървим напред стъпка по стъпка. Аз мисля, че има добри футболисти в нашия състав. От опитните може да нау­чим доста и да вървим напред.



Източник: "Меридиан мач"
Още по темата: общо новини по темата: 72
25.11.2016
24.11.2016
23.11.2016
22.11.2016
22.11.2016
22.11.2016
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Време е сериозно да се замислиш за представянето си в Локомотив.....на теб се дължат доста изпуснати точки. Никой не е по-голям от Локомотив.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: