Близо 3500 зрители подкрепиха Марица в Колодрума

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
19:29 / 01.11.2016
11584
Близо 3500 зрители подкрепиха волейболистките на Марица в историческия им мач от Шампионската лига в пловдивската зала Колодрума, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В невероятната атмосфера жълто-сините се представиха достойно срещу световния клубен шампион Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул). Туркините спечелиха с 3:0 (25:13, 25:13, 25:19) гейма в първия двубой и не оставиха съмнение, че са крайни победителки и след реванша в събота.

Сред зрителите в залата бяха кметът на града Иван Тотев, неговият заместник Георги Титюков, легендите на Ботев Петър Зехтински и Марин Бакалов, както и почти всички футболисти на Локомотив и целият спортно-техническия щаб на отбора, воден от наставника Едуард Ераносян и административният директор Атанас Узунов.

Треньорът на Ботев Николай Киров - Белия също беше в залата заедно с футболисти на "канарчетата". Спортен Пловдив беше представен по време на големия мач от волейболния Виктория Волей и баскетболния Академик.

Световните шампионки от Истанбул обаче не се уплашиха от пълните трибуни и спокойно наложиха превес още в първия гейм. Домакините играха с настроение и се раздаваха докрай, но това им стигна само за 13 точки в тази част.

Надмощието на турския тим продължи и във втория гейм. Когато преднината му стана доста солидна, и двамата треньори предприеха смени в съставите си, но това не доведе до промяна в статуквото. С технично прехвърлен удар американката Джордан Ларсън затвори и тази част при 25:13.

В третата част Марица и Еджзаджъбашъ ВитрА най-после се захапаха в люта битка. Резултатът вървеше равностойно до момента, в който жълто-сините направиха три поредни точки и поведоха с 16:13. Гостенките обаче отново покзаха своята класа в заключителните моменти и обърнаха за крайното 25:19, оформено с безупречна блокада на младия сръбски диагонал Тияна Бошкович.

Топреализатор на мача стана руската звезда Татяна Кошелева с 13 точки за победителките, следвана от от своята съотборничка Неслиха Демир и диагонала на Марица Габриела Цветанова с по 12.

Реваншът в истанбулската зала Бурхан Фелек е тази събота, 5 ноември, от 16:00 часа.




Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).