ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (9)
Скандал! Бой прекрати мач между Ботев 2002 и Славия, вижте мнението на пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:15 / 23.10.2016Коментари (0)4567
© ФК Ботев 2002
Скандал прекрати двубоя между Ботев 2002 (Пд) и Славия от 10-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Мачът се игра на стадионна в Катуница и приключи в 71-ата минута при резултат 1:1.

Ето какво обясни за ситуацията треньорът на пловдивчани Иван Танчовски, цитиран от viasport.bg:

Ние извършвахме атака, топката беше избита от играч на Славия и падна в средата на терена. Докато топката лети към човек от средата на терена, става удар без топка, за който страничният съдия сигнализира. Но понеже много бързо се разви ситуацията, въпросният състезател овладя и игра напред, а главният съдия не видя сигнала на страничния.

Разви се атаката, гостите отбелязаха гол. Ние поискахме главният съдия да се консултира със страничния. Вратарят на гостите от резервната скамейка удари наш футболист, друг от нашите играчи Георги Дянков защити въпросния потърпевш и удари вратаря без топка, за което впоследствие получи червен картон, а резервният вратар на Славия получи за същото само жълт.

Единият изгонен от Славия, който е стъпил върху крака на наш футболист, получава червен картон, а друг за удар без топка получава втори жълт и респективно червен.

Укротиха се страстите, изгонените бяха излезли от терена и в момента, в който гостите може би очакваха да се поднови играта с център, главният съдия отсъди фаул за нас. Тогава нахлуха резервите, които загряваха зад едната врата, футболистите от скамейката и треньорите на Славия.

В резултат на тези събития главният съдия даде край на мача. Според мен по вина на отбора на Славия. Говорих с делегата и той каза, че отсъждането на рефера е абсолютно правилно - да не зачете гола, да подновим играта с фаул и да изгони тези състезатели. Тоест отсъжданията на съдията са правилни, но не знам причината, поради която е прекратил мача.

Имаше отсъждаия и в едната, и другата посока, при които може да имаме претенции. Аз също имам претенции за игра с ръка на техен състезател в наказателното, за която не беше отсъдена дузпа.

Имаше засади, които бяха пропуснати понеже беше лоша позицията на страничния съдия през първото полувреме. Капитанът им при спряна игра изритва топката, след 5 минути прави груб фаул. Дотук станаха втори жълт и червен, а при сбиването извършва удар и чак тогава му дават втори жълт.

Малко повече станаха картоните за техния капитан. Той трябва да получи директен червен картон за удар, както и резервният им вратар. Аз кунг-фу не бях гледал на живо, но го видях от техния втори вратар.

Но така е преценил съдията. Това не е наша работа. Нашата работа е на терена. Да възпитаваме децата, за да не се стига до тези сцени.

Единственото правилно решение за мен е служебна победа за нашия отбор, защото мачът е прекратен по вина на гостуващия отбор, не по наша вина.

Дали ще имаме 3 точки или не, за мен е без значение. Ще уважа каквото и да е решение. Победата не ме топли. Има кой да ги решава тези неща, има комисии.

До тази ситуация децата и на Ботев 2002, и на Славия играха добър футбол.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: