Кузман Маринков: Даксон ще разтрогне, ако не му изплатят двете заплати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:31 / 26.11.2008
1718
Бразилецът Даксон Да Силва ще отиде на Арбитраж за разтрогване на договора си с Локомотив (Пловдив), ако не получи дължимите му две заплати. Това съобщи мениджърът на футболиста за България Кузман Маринков. Той поясни, че е разговарял със собственикът на "черно-белия" клуб Галя Топалова, която го е уверила, че Даксон да Силва ще си получи дължимите пари до 1 декември, когато си заминава за Бразилия. Заедно с него пътува и сънародникът му Евертон Джилио-Том, който има да да взима една заплата и също е получил уверение от шефовете, че ще си я получи.

"Надявам се, че ръководството на Локомотив (Пловдив) ще удържи на думата си. В противен случай Даксон да Силва ще разтрогне договори си по вина на клуба на Арбитражната комисия на БФС и ще премине в друг отбор, като свободен агент", поясни Кузман Маринков. Той добави, че интерес към футболиста има от отбори от Италия и Испания. Кузман Маринков добави, че лично финансовият директор на Локомотив (Пловдив) Иван Петлешков е обещан на Даксон да Силва, да му вдигне заплатата, но не удържал на думата си. Кузман Маринков уточни, че Даксон да Силва е бил глобен от Иван Петлешков да не получи една заплата, задето се прибра с един месец закъснение от Бразилия през лятото, заради здравословни проблеми.

"Това е нарушение на кодекса на труда. Не може да се глобява с неизплащане на заплатата още повече, че Даксон да Силва представи документи от лекар, че е бил ухапан от опасно насекомо", каза Кузман маринков. Втората заплата, която има да получава бразилецът е за месец октомври. Футболистите на Локомотив (Пловдив) няма да получат премии в пълен размер, тъй като не са изпълнили изискването на ръководството-класиране до осмо място след края на есенния полусезон на "А" група. Във вторник те получиха половин заплата за октомври. Мотивът на шефовете е, че с толкова пари разполагат и тези пари били аванс. Не всички играчи обаче били склонни да си вземат аванса.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).