Марица очаква световния клубен шампион в Колодрума

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:38 / 12.10.2016
2801
По-малко от седмица остава до първия мач на българския волейболен шампион Марица (Пловдив) в най-авторитетния европейски клубен турнир - Шампионската лига. На 18 и 22 октомври жълто-сините ще се изправят срещу косовският Дрита (Гниляне) в първи кръг от надпреварата.

Волейболистките на треньора Иван Петков гостуват в първата среща в понеделник.

"За нас е чест да участваме в Шампионската лига. До момента, в актуалния формат на турнира, не е имало български представител, а дори и да е имало в предишни варианти на надпреварата, то е било преди много години. Във втори кръг ни очаква световният клубен шампион, разбира се, ако всичко мине нормално срещу косовския Дрита преди това. Положителното е, че при отпадане от Шампионската лига, регламентът предвижда продължаване за Купата на ЦЕВ, а ние искаме да изиграем максимален брой мачове в евротурнирите", заяви мениджърът на тима Борис Халачев на днешната пресконференция в София.

На 22 октомври Марица ще домакинства на Дрита в пловдивската зала "Колодрума". Халачев коментира и представянето на тима на силния турнир в Бурса, където пловдивчанки спечелиха бронзовите медали в конкуренцията на сериозни европейски отбори.

"От година на година се стараем да участваме във все по-силни международни турнири и да надграждаме постоянно. На толкова силно състезание като това в Бурса не бяхме взимали участие, но няма как да не сме доволни", добави той.

"В евротурнирите ще играем и заради клубния коефициент на България, който за момента е доста нисък. През този сезон обаче и колегите от Левски се записаха за участие в третия по сила турнир за Купата на претендентите, а виждаме, че и при мъжете ще имаме доста представители, което е хубаво. Трябва да работим всички за клубния ни коефициент и ние като клуб се стараем да правим това. И затова искаме да изиграем максимален брой срещи в евротурнирите", коментира още Борис Халачев.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).