Капитанката на Марица: Нека да видим реалните си възможности

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:00 / 05.10.2016
2623
Капитанката на Марица (Пловдив) Радосвета Тенева даде интервю за клубния сайт за предстоящото състезание в Турция и изобщо за подготовката на отбора за дебютното участие във волейболната Шампионска лига при жените.

Как върви подготовката на отбора? В Бурса сте от няколко дни. Какви са ползите от този тренировъчен лагер на турска земя?

Подготовката на отбора върви много добре. В основата на отбора са нови състезатели. Все още се сработваме, пробваме нови схеми на игра. Настоящият лагер в Турция помага за тренировъчната обстановка.

Какви са очакванията ти от предстоящия турнир?

Ще участват пет отбора от пет различни страни, на добро ниво. Само положителни са очакванията ми. Всеки контролен мач на добро ниво се равнява на много тренировки и определено ще има положителен ефект. Оценяваме много усилията на нашето ръководство вече да участваме в толкова много международни турнири за подготовката ни.

Този турнир е изключително силен и съперниците са доста тежки. Ще успее ли Марица да бъде на тяхното ниво?

Дори съперниците ни да са по-силни от нас, това е положително за нас, тъй като се опитваме да догоним тяхното по-добро ниво. Нека да видим реалните си възможности. Все пак в европейските клубни турнири ще срещнем добри отбори и играта срещу трудни съперници ни носи само позитиви.

Дебютът на Марица в Шампионската лига наближава. Започнахте ли вече подготовка конкретно за мачовете с косовския Дрита (Гниляне)?

Все още не се готвим конкретно за първите си мачове от Шампионската лига, но от 1 август насам подготовката ни е насочена към това да въведем един нов стил на игра, да сработим отбора и да играем добре, независимо от противника. Така че самият тренировъчен процес е вид подготовка за тези мачове.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).