Новата звезда на Марица: Гоним златен дубъл, трипъл и каквото още може

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:27 / 28.09.2016
2851
Габриела Цветанова от три години е състезателка на Марица (Пловдив), но едва на третата ще играе с екипа на двукратните шампионки на България, тъй като преди това бе в Гърция, където спечели куп отличия с гранда Олимпиакос (Пирея) и бе избрана за MVP в местното първенство. Нападателката все по-добре се вписва в схемите на Марица, като в последния си мач - срещу турския Бурсаспор за Купа Пловдив, отбеляза 10 точки (3 аса, 2 блокади). След края на двубоя Габи Цветанова даде интервю за BGvolleyball.com.

Купа Пловдив 2016 е в разгара си, а Марица е еднолично на върха мач преди края на състезанието...

Това е вторият ни турнир и първият вкъщи, пред родна публика. Общо взето, в момента се опитваме да изчистим нещата в нашата игра. Разбира се, гоним победата, като искаме да покажем най-доброто вкъщи. Реално, много неща се получават, но доста и не се. Вчера (през първия ден, б.р.) имахме много тежък мач от гледна точка на това, че играхме разконцентрирано. Днес (вчера, б.р.) бяхме доста по-събрани и концентрирани и мисля, че показахме добър волейбол. Радвам се, че победихме и ще се радвам в последния мач също да се поздравим с успех. Като за подготовката, в която се намираме, играем доста солидно, но ще играем още по-добре. Тепърва ще се дообиграваме с останалите. Надявам се да вървим само напред.

Как е в Марица, след като през първите си два сезона в този клуб изкара само подготовката, но сега вече ще играеш с този екип?

Щом изкарах подготовката и на третата година се върнах, следователно всичко е ок. Чувствам се много добре, като във вкъщи, заобиколена съм от приятели, тренираме, влагаме се максимално, имаме достатъчно време да се виждаме с близките си, което на мен досега ми е липсвало.

С разпределителката Кристина Чешляр игра един сезон в Гърция, а сега отново сте заедно...

Тя дойде в Пловдив още преди да подпише договора си и много й хареса. Направих й малка екскурзия из града и още тогава беше впечатлена. Няма никакви проблеми и започва да говори и български. Чувства се много добре и мисля, че се показва на игрището, че имаме наистина хубав колектив. А това е много важно. И най-вече не само да го показва, а наистина да го чувства.

Пожелание?

Да сме живи и здрави, да дадем максимума, за да спечелим Купа Пловдив. За напред - златен дубъл, трипъл и каквото още може.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).