Стотици пловдивчани се включиха в Европейската седмица на спорта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:37 / 11.09.2016
1941
Пловдив се включи в инициативата на Европейската комисия и Министерството на младежта и спорта #BeActive.

Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков и зам.-кметът на Община Пловдив Георги Титюков откриха спортния празник, с който продължават събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в града под тепетата.

Стотици деца, младежи, представители на спортни клубове и звезди на българския спорт се включиха в демонстративните тренировки по футбол, баскетбол, волейбол и фитнес на открито на спортния комплекс в Младежкия център на Пловдив.

"Благодаря на Община Пловдив, че за втора поредна година се включва в общоевропейската инициатива #BeActive, с която Европейската комисия и ММС, като координатор за България, искат да предизвикат хора от всички възрасти към повече физическа активност и спорт", каза зам.-министър Марков.

"Искам да ви поздравя, защото Пловдив не само е дал на страната ни много олимпийски шампиони и медалисти, а Общината е на едно от първите места в страната по отделени финансови средства за развитието на спорта", допълни той.

Заместник-кметът Георги Титюков увери присъстващите, че ръководството на общината и общинските съветници ще продължават да работят все така активно за утвърждаването на спорта като начин на живот и припомни, че Пловдив разполага вече с над 60 км велоалеи и над 100 спортни обекта, в които гражданите могат да практикуват над 35 вида спорт.

За да популяризират масовия спорт и физическата активност,в празника се включиха много от спортните звезди на България и Пловдив, които са и лица на кампанията #BeActive.

Двойният олимпийски шампион по кану-каяк Николай Бухалов, футболната легенда Петър Зехтински, заместник-министър Асен Марков и Георги Титюков приеха предизвикателството и се включиха в мач срещу младите волейболистки на Марица Пловдив.

Спортист №1 на България за 2015 г. Габриела Петрова, заедно с двукратната олимпийска медалистка Пенка Стоянова, се включиха със "звездни забивки" в турнира по баскетбол, а именитият ни гимнастик Йордан Йовчев проведе кондиционна тренировка по гимнастика с децата от ГК "Спартак", СК "Атлетик" и СК "Юнайтед спортс".

Заместник-министър Марков тества и новия полупрофесионален карт RX 250, 24 к.с. на картинг-писта Лаута. Той може да се управлява от всеки гражданин, покрил норматив от време.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).