ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (24)
"Канарчетата", родени през 2004 г., също останаха без медали на турнира в Благоевград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:16 / 03.09.2016Коментари (0)2201
©
Грандовете от Хърватска ПФК "Динамо" Загреб и Сърбия ПФК "Цървена звезда" са новите носители на "Купите на Община Благоевград" в IV Международен футболен турнир за деца, родени през 2003 и 2004 година, който се провежда в Благоевград. 

Изключително оспорвани мачове, сълзи и спортсменство ознаменуваха превърналия се в традиционен турнир, част от календара на Българския футболен съюз. Победителите бяха обявени и наградени лично от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов на грандиозна церемония на стадион "Христо Ботев", която завърши като за истински победители- с красива заря и химна на шампионите, в изпълнение на Queen - "We Are The Champions".

"Искам да честитя и да поздравя победителите - отборите на "Динамо"Загреб и "Цървена звезда". Да поздравя и да благодаря на всички Вас - треньори, родители, фенове и най- вече на футболистите, за прекрасното настроение, което създадохте през последните дни, за футболния спектакъл, който ни предоставихте и за спортсменството. Въпреки емоциите, въпреки оспорваните двубои, феърплея надделяваше. Използвам случая да Ви поканя всички следващата година пак да бъдете с нас", каза кметът д-р Камбитов по време на официалната церемония по връчване на наградите. 

Той връчи и специален плакет , в знак на признателност и благодарност за приноса към спорта в Благоевград, на председателя на Зоналния съвет към БФС - София - Валентин Чакъров и отправи своите благодарности към председателя на БФС Борислав Михайлов.

На събитието присъстваха заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова, директорът на Общинска банка в Благоевград Захари Хаджийски, управителят на ОФК "Пирин" Венков Попов, които също връчиха медали и купи на победителите. 

Тържествената церемония по награждаване започна веднага, след последните футболни срещи, които определиха и победителите. 

Последните минути до награждаването преминаха драматично. Срещата между ПФК "Динамо" Загреб и ПФК "Цървена звезда" при набор 2003 премина оспорвано, като до края на последния съдийски сигнал и двата отбора запазиха равенството, което доведе до отбелязване на дузпи. Именно те изведоха сръбския гранд като победител на финала, белязан с радостни емоции и сълзи. При родените през 2004 ПФК "Динамо" Загреб и ПФК "Войводина", срещата също пренина драматично и с много игра, която донесе победа на хърватските таланти. 

Грандиозното събитие донесе и индивидуални награди на най- активните футболисти по време на мачовете. За родени през 2004 година, играчът на ПФК "Динамо" Загред Ален Диздаревич грабна приза за "Най-добър нападател".Стражът на ПФК "Вардар" Стефан Тасев бе награден за "Най-добър вратар". Наградата за "Най-добър защитник" отиде при Живко Богарин от ПФК "Войводина". За "Най-техничен" състезател по време на едноседмичния турнир, бе избран капитанът на ПФК "Славия" Георги Шопов. 

При родените през 2003 година "Най-добър" вратар се оказа Иван Андонов от ПФК "Левски", София. Призът за "Най-техничен състезател" замина за Загреб в ръцете на Иван Сарафов от ПФК "Динамо". "Най-добър защитник" бе определен Вукашин Кръстич от ПФК "Войводина". Топ реализатор в тази възраст бе Богдан Петрович от ПФК "Цървена звезда". 

Изключително представяне направиха всички отбори- участници, като на осмо място от набор 2004 година се класира "Пирин" Благоевград, седмата позиция бе за ПФК "Цървена звезда", шестото място грабнаха футболистите от ПФК "Ботев" Пловдив, а на пета позиция останаха талантите от Академия "Пандев" Македония.

Четвъртото място отиде при ПФК "Вардар" Скопие, а третата позиция бе за ПФК "Славия" София. В другата възрастова група, набор 2003, играта класира на осмо място ПФК"Славия" София, на седмо -"Пирин" Благоевград, отборът на Академия"Пандев" Македония зае шестата позиция, а на пето място са "Вардар" Скопие. Четвърти се класираха "Левски" София, бронза взеха "Нови Сад", а децата от "Динамо" Загреб се класираха на втора позиция.

Международният турнир за деца, родени през 2003 и 2004 година "Купите на Община Благоевград", който се провежда под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов, даде заявка да се разраства и да налага спортсменството, феърплея, приятелството и удоволствието от футбола в основата на турнира.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Среднощен екшън на стадион "Христо Ботев"! Спряха незаконни строителни дейности, разказ от първо лице за сцените
Ботев обяви раздяла с легендарен футболист! Изкара по-малко от девет месеца при "канарчетата"
Премина от Локо в АЕЛ, но сега го очаква още по-силен трансфер
Ангел Кодинов с шесто място във финал от олимпийските квалификации в Сегед
Нов кошмар за "жълто-черните" юноши! Локомотив нанесе тежка загуба на Ботев при 16-годишните
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: