Ботев вече не е изпадащ след победа над Пирин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:25 / 15.11.2008
9536
Ботев спечели с 1:0 срещу Пирин и по този начин се измъкна от зоната на изпадащите. „Канарчетата" изиграха силен двубой, в който създадоха множество положения за гол, но успяха да реализират само едно от тях. Точен в самия край на двубоя бе резервата Ерик Кабу.

„Жълто-черните" започнаха изключително силно двубоя. Още в самото начало възпитаниците на Костадин Ангелов създадоха редица положения за гол. Още в 5-та минута Калоян Караджинов отправи опасен удар по посока на вратата на гостите. Последва силен изстрел на Тодор Тимонов от границата на наказателното поле. В 15-та минута Кръстев бе изведен на удобна позиция, но вратаря на гостите Иваников отрази удара му. След още десет минути игра топката бе центрирана в наказателното поле, но Дормушали Саидходжа се размина с нея. Все пак топката се озова в изскочилият зад Саидходжа Кръстев, но този път изстрела му с глава премина над вратата.

Десетина минути преди почивката Саидходжа бе изведен добре, вратаря на гостите излезе да го пресрещне, притича и защитник на гостите, който успя да избие топката, но от последвалия сблъсък пострада стража на благоевградчани. Вратарят остана да лежи няколко минути докато му се оказваше медицинска помощ.

В началото на второто полувреме, при няколко сблъсъка в наказателното поле „канарчетата" имаха претенции за извършено нарушение срещу тях, но съдията Ахмед Ахмед остана безмълвен.

Цяло второ полувреме „жълто-черните" бяха натикали своите гости в тяхната половина, но натискът им бе ялов, а пиринци се бранеха организирано, до 86-та минута. Апостол Попов след хубава комбинация успя да намери резервата Ерик Кабу, който матира Иваников за 1:0. Нямаше време за реакция от страна на гостите и по този начин трите точки останаха в Пловдив.

Със спечелените точки Ботев се измъкна от зоната на изпадащите. Там тяхното място заеха отборите на Спартак (Вн) и Вихрен.

Срещата от трибуните изгледаха, извадение от групата заради слаби изяви, Локатели и Величко Величков.

 



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).