Скандал в пловдивския баскетбол! Академик освободи голяма легенда и сина му

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:18 / 05.08.2016
7965
Скандал разтресе баскетболния Академик Бултекс 99! Ръководството на пловдивския клуб изненадващо освободи една от най-големите клубни легенди Илия Хорозов и сина му Димитър Хорозов, научи Plovdiv24.bg. Двамата работеха като треньори в подрастващите гарнитури на Академик.

Един от мотивите на ръководството за този странен ход е "незадоволителни резултати".

Plovdiv24.bg потърси мнението на двете страни в случая.

Ето как коментира ситуацията Илия Хорозов пред нашата медия:

"Първо, това не е уволнение, защото аз не съм назначаван. Работя в клуба, едва ли не, на доброволни начала. Но за мен това е срамна работа, защото 39 години от живота ми отидоха в тоя клуб. И идват разни хора, за да ми кажат, че аз не ставам за нищо, което е много тъпо. Затова аз сега ще се опитам да им докажа, че мога и ставам. Срамота е, защото фамилията Хорозови не е случайна в баскетбола. Малкият ми син в момента е съдия №1 в България и един от най-добрите в Европа. За мен постигнатите резултати не са слаби. Като изключим юношите, които играха бараж за влизане, всички останали възрастови групи се класираха за финали. Освен това нека се има предвид, че ние играем само със собствени кадри, а не с чужда намеса и помощ. Аз твърдя, че шампионите на Академик (момчета до 12 години) станаха с чужди играчи.

Ето какво каза пред Plovdiv24.bg и президентът на БК Академик Бултекс 99 Васил Врачев:

"Основният мотив на ръководството за това решение е незадоволителна работа. От 4 участия на финали на републикански първенства, в 3 сме на последно място. Нямаме нито един състезател в разширения състав на националния отбор. Освен това фамилия Хорозови не искат да работят в екип. Работят си по техни правила. Примерно аз твърдя, че тренировките на всяка една гарнитура трябва да са поне по 3-4 часа на ден, а при семейство Хорозови се тренира само по 1 час на ден, а събота и неделя се почива. Ами през зимните месеци детето за 1 час не може да загрее само, камо ли да прави някакви упражнения. Но твърдя, че не е имало скандал между нас. Познавам ги повече от 30 години. Решихме, че е по-добре да се разделим и всеки да си върви по пътя".



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).