Дебют на пясъка за Русена Сланчева и обрат за Марица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:34 / 30.07.2016
2105
Марица (Пловдив) спечели премерата си като гост на Божур волей (Божурище) от четвъртия кръг на Национална отборна лига 2016 по плажен волейбол за жени с 3:1 победи. В приятната лятна петък вечер на корта Спорт волей бийч домакините загубиха мач №3 служебно, а в сблъсъка на първите двойки се стигна до влизането на опитната Русена Сланчева като резерва преди гостенките да обърнат негативния за тях развой в мач №4.

Състезателният ден започна с демонстрационен мач между Мария Аладжова & Паолина Желева и втората двойка на Марица - Симона Николова & Йоана Николова. Той бе изигран вместо официалния мач №3 от премерата, който гостенките спечелиха служебно без игра поради неявяване на състезателки на домакините.

Състезателката на Божур волей Мими Аладжова и нейната партньорка Поли Желева спечелиха и този шоу мач в два гейма, надигравайки младите Мони Николова & Йочи Николова с 2:0 (21:15, 21:18). Преди мача Симона бе поздравена за 19-ия си рожден ден, който тя празнува днес.

В мач №4 между първите двойки на двата тима момичетата на Марица успяха да постигнат пълен обрат срещу Павлина Дачева & Милена Костова и да ги победят с 2:1 (16:21, 21:8, 15:6) след 46 минути игра. Теодора Симеонова & Дани Найденова тръгнаха добре в първия гейм и поведоха с 12:7. След това обаче домакините направиха седем поредни точки и обърнаха водачеството в своя полза.

Пловдивчанки така и не успяха да се върнат в гейма. С два поредни аса на Милена Костова Божур стигна до геймбол, а малко по-късно успешна блокада на Поли Дачева сложи точка на гейма при 21:16. За втората част в отбора на Марица бе извършена смяна. Русена Сланчева влезе на мястото на Теди Симеонова и направи своя дебют в Националната отборна лига. Тя донесе промяната в играта на Жълто-сините и геймът бе спечелен при категоричното 21:8, оформено с отлично отиграване на Дани Найденова за последната точка.

В тайбрека Дачева & Костова успяха да се поокопитят и да дадат отпор на по-опитните си съпернички в началото. Все пак, Сланчева & Найденова не оставиха съмнения в превъзходството си и отново натрупаха солидна разлика, а Русена затвори мача с интелигентно прехвърлена топка за крайното 15:6.

Крайното класиране в лигата и точното подреждане на тримата призьори ще се реши едва в последната премера за сезона. Във вторник и сряда, 2 и 3 август, Перун (Варна) посреща Божур волей. Маричанки имат три пункта преднина пред Перун и ще разчитат на Божур да не позволи на варненки да я стопят.

Тимът от западна България пък има възможостта да гони сребърните медали и званието вицешампион на България, тъй като изостава на три пункта от Перун.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).