Много емоции в шахматния турнир "Пловдив за младите"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:05 / 18.07.2016
1621
Завърши вторият шахматен турнир от веригата под надслов "Пловдив за младите", който бе организиран от шахматен клуб Чесбомб - Пловдив и с подкрепата на община Пловдив.

Победителят от първото издание Даян Нинов защити титлата си безапелационно с 6.5 точки от 7 партии и повиши рейтинга си с нови 26 точки ЕЛО.

Сребърният медал остана за опитния гросмайстор Милко Попчев, а с бронзовия се окичи Любомир Мишев. На 4-то място остана младата надежда на "Чесбомб" Тодор Георгиев.

Десетки деца и младежи взеха участие в състезанието - трябва да се отбележи доброто представяне на Стоян Стоянов 13г. 5-то място, Доника Шивачева, Калоян Тодоров, Виктор Боев, Атанас Кулев, Християн Колев, Георги Колев, Иван Караджов и други.

След завършване на турнира по класически шах се проведе блиц турнир. Тук ограничения в рейтинга нямаше. Фаворитът в стартовият списък ММ Веселин Пантев не даде шанс на своите съперници и с резултат от 6.5 точки от 7 партии завърши на първо място.

Второто място спечели легендата на пловдивския шах, треньорът на редица изтъкнати гросмайстори - майсторът на спорта Георги Георгиев. На трето място остана младата надежда на българския шах ИМ Владимир Петров.

"Прави впечатление гладът за шахмат у пловдивските шахматисти. За нас е радост, че успяхме да съберем толкова много млади шахматисти на турнирите ни, както и такива, които отдавна не бяха участвали в състезания. След като върнахме шампионската титла в Пловдив, сега нашата цел е да възродим шахматният живот в града ни. Благодарим и на гостите от другите градове, че уважиха турнирите ни. Ще се стараем в бъдеще да организираме още много прояви на познатото високо ниво", заявиха организаторите от шахматен клуб "Чесбомб" - Пловдив.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 24


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).