Тормозят Габи Петрова с три допинг проверки за една седмица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:52 / 16.07.2016
1937
Спортист номер 1 на България за 2015 година Габриела Петрова е била подложена на три допинг проверки в рамките на само една седмица. Това разкри пред bTV треньорът на лекоатлетката Атанас Атанасов. Първата проба е била взета на 8 юли на Европейското първенство в Амстердам, втората - на 12 юли в България, а последната - на 15 юли на лагер в чужбина.

"Първият път беше на европейското първенство в Амстердам. На листа беше изписано нейното име. Аз такова нещо не съм виждал и не знаех, че има такъв вид допинг контрол. Дори и лекарят на националния ни отбор (б.а. - д-р Ангел Лозанов), който присъстваше, изрази възмущението си, че това е поименна проба, а не както би трябвало да бъде с теглене на жребий за дисциплината и за мястото, както се взима по принцип. Аз нямам обяснение, но ми се струва, че е прекалено. Особено след случая с мелдония, това въздейства върху психиката на Габриела и тя изпитва страх от всички тези проверки", сподели Атанас Атанасов.

Припомняме, че в края на март Габи даде положителна допинг проба за мелдоний, но впоследствие бе оневинена от Световната антидопингова агенция.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).