Марица поведе с 2:0 на Локо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:11 / 13.07.2016
1794
Марица (Пловдив) поведе с 2:0 победи в премерата си с гостуващия Локомотив (София) от третия кръг на Национална отборна лига 2016 по плажен волейбол за жени.

В първия мач на пясъчния корт до Гребната база в Пловдив Теодора Симеонова & Дани Найденова не оставиха шансове на Бригита Славова & Рене Гълъбова и ги надиграха с категоричното 2:0 (21:13, 21:12) гейма.

Във втората среща Симона Николова & Йоана Николова бяха не по-малко убедителни срещу Стефани Стоева & Нанси Борисова и се наложиха с 2:0 (21:12, 21:15).

Така Марица вече има 6 пункта, но остава на трета позиция във временното класиране, докато четвъртият Локомотив все още е без спечелен гейм в лигата и е закотвен на дъното с -4 пункта.

Първата двойка на Марица, в която на линия отново бе възстановилата се след контузия Теодора Симеонова, се възползва от многото грешки в играта на втората двойка на софиянки и наложи надмощието си още от началото на мача. Симеонова & Найденова поведоха с 8:0 в първата част, след което допуснаха разбираемо отпускане и тази разлика се запази и в края на гейма.

Във втората част пловдивчанки натрупаха аванса си срещу играещата треньорка на Локомотив Бригита Славова и младата и съотборничка Рене Гълъбова постепенно, но в крайна сметка се стигна до още по-убедителна разлика в края на гейма. Топреализатор на мача стана Теди Симеонова с 16 точки. Дани Найденова добави 10.

Втората двойка на Жълто-сините Симона Николова & Йоана Николова също не оставиха никакво съмнение в превъзходството си над Червено-черния тандем Стефани Стоева & Нанси Борисова. Подкрепени от верните фенове на Марица по трибуните, домакините водеха през цялото време в резултата и си спечелиха геймовете с голяма разлика - 21:12 и 21:15.

Симона сложи точка на мача с успешна атака, пращайки топката в горната част на филето и оттам - на пясъка в противниковото поле. Тя бе и най-резултатна в срещата, отбелязвайки 18 точки за успеха, цели 7 от които директно от сервис. Йоана добави 13, между които 6 аса.

Днес, сряда, отново на корта на улица Ясна поляна от 18:00 часа, излизат Николова & Николова срещу Славова & Гълъбова, а след тях ще се срещнат първите двойки на Марица и Локомотив - Симеонова & Найденова срещу Стоева & Борисова.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).