Марица запали искрата на плажния волейбол с открит урок за деца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:50 / 10.07.2016
2548
В изключително голям успех се превърна първият открит урок по плажен волейбол за деца, проведен от треньорите и състезателите на ВК Марица (Пловдив) по пясъчния спорт. Асистиран от почти целия женски тим на жълто-сините по плажен волейбол, специалистът Владимир Котев показа първите стъпки в атрактивната олимпийска дисциплина на над 25 явили се момичета на възраст от 6 до 17 години, включително и голяма група деца, пристигнали от Димитровград.

В неделната сутрин на кортовете до Гребната база в Пловдив Владо Котев зарази с ентусиазма си децата и техните родители, като им разказа за важните моменти от историята на плажния волейбол, особеностите в правилата и в техниката и им показа някои от основните елементи на играта.

Заедно с Диана Малинова, Теодора Симеонова, Симона Николова, Йоана Николова и Виктория Ангелова, Котев проведе и първата тренировка по плажен волейбол на развълнуваните деца, която включваше и импровизиран турнир. Така момичетата успяха да усетят вкуса на победата и трепета на първите искрици любов към пясъчния спорт.

"Децата успяха да се докоснат отблизо до плажния волейбол. Идеята е повече от тях да се запалят по този спорт и през лятото, вместо да стоят пред компютрите и по кафетата, да играят плажен волейбол", сподели треньорът Владо Котев пред официалния сайт на Марица.

"Това бе първият такъв урок, но имаме намерение да направим още две такива мероприятия, съчетани с един турнир за деца. Дали това ще се случи зависи от много фактори, но при успеха днес и при толкова много деца, които дойдоха, вероятно ще го направим пак."



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 8


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).