ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
Иван Иванов: Локо е най-добрият отбор в България, догодина сме в Топ 3
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:51 / 03.06.2016Коментари (0)3217
© Plovdiv24.bg
В последните две години Иван Иванов преживя най-тежкия период в професионалната си кариера. Той скъса връзки на коляното и бе дълго време извън строя, след като се наложи да се подложи на две операции. 28-годишният футболист предприе неочакван ход през тази пролет и се завърна у нас, обличайки екипа на Локо Пд. Иванов даде интервю за вестник "Тема Спорт", в което разказа за месеците на "Лаута", престоя в Ню Йорк Сити и разкри бъдещите си цели.

Иване, бърна се в българското първенство след шест години отсъствие и облече екипа на Локо Пд. Изненадан ли си от нивото и ситуацията, която завари тук?

- Не мога да кажа, че нещо ме е шокирало. Бях подготвен във всяко едно естество. Изкарах добри два месеца в Локомотив, а с малко късмет можеше да се класираме за Лига Европа. Като цяло съм доволен от представянето ни. Може би трябваше да направим девет поредни победи, за да играем в Лига Европа. Явно не ни достигна само, че не спечелихме срещу Берое.

Остана ли доволен от своето ниво, след като претърпя тежка контузия на коляното и дълго време не игра?

- Определено не съм доволен, но това е нормално. Трябва да проведа пълноценна подготовка и да наваксам компонентите, в които изоставам. Сега ще имам доста време за работа и от новия сезон ще изглеждам много по-добре.

Не бе ли огромна крачка назад да се върнеш в А група, след като преди това игра с Базел срещу Челси в групите на Шампионската лига?

- Все още имам проблеми с крака, нямам нужната сила. Със сигурност е крачка назад, но аз гледам позитивната страна. Понякога трябва да направиш крачка или две назад, за да се върнеш там, където си бил. Но това въобще не ми е в главата. Лека-полека започвам да надграждам и да усвоявам нещата, които ми липсват. Най-важно е да подобря реакциите си. В тези две години, в които съм отсъствал, съм забравил доста от движенията, мисля по-бавно на терена. Може би има и някаква друга нотка, не е точно на страх, но все пак съм претърпял три операции и когато се обръщам на едната страна, усещам, че не съм толкова стабилен и уверен. Но ще наблегна на това в подготовката. Трябва да извървя този път и оттам насетне ще имам по-високи цели с отбора през следващия сезон. Като цяло обаче мисля, че нивото в А група е същото от последните 6-7 години дори и повече. Не напредваме.

Разполагате с доста опитен състав. Какви ще са целите ви през следващия сезон?

- С оглед това какъв отбор имаме, дори ръководството да не ни постави цели, ние сами ще го направим. Събрани сме страшно силни индивидуалности и хора с опит и няма да е добре за нас, ако се клатушкаме в средата на таблицата. Със сигурност ще гоним първите три места в първенството. Ние сме най-добрият отбор като кадри в България. В съблекалнята има играчи, които сме спечелили много трофеи, това е ДНК-то ни, така че винаги се стремим да сме на върха.

Изкара пробен период в Ню Йорк Сити, където играят звезди като Андреа Пирло, Давид Вия и франк Лампард. Как се стигна до него?

- Радвам се, че се обърнаха към мен. Това бе голям опит. Докоснах се до друг тип и ниво на футбола. Следя как се развиват нещата там, но на този етап това е затворена страница за мен. Впечатление ми направи, че американският футбол все още е далеч от нивото на европейския откъм тактика и техника.

Имаше ли разговори с Пирло, Лампард и Вия?

- Разбира се. Пирло и Лампард се сетиха, че съм играл срещу тях. Имахме две-три вечери, изкарахме си хубаво, изключително доволен и горд сом, че прекарах време с тях, защото са страхотни хора и личности. Не са ми давали съвети. Пожелаха ми успех с възстановяването и ми казаха да работя здраво. Имал съм възможността да тренирам с много играчи от световна класа.

Националният отбор замина за Япония за турнира "Кирии къп". Виждаш ли прогрес под ръководството на Ивайло Петев?

- Пожелавам им успех и да постигнат добри резултати. Всичко във футбола обаче е постоянство и ако го няма -всичко се губи. Аз бях миналия път, когато ходихме в Япония преди няколко години. Дано затвърдят впечатленията, които оставихме в последните два мача с Португалия и Македония.
Още по темата: общо новини по темата: 256
20.03.2018
07.11.2016
05.11.2016
05.11.2016
04.11.2016
04.11.2016
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: