Спартак отново победи Дунав и се класира за следващата фаза на Купата на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:21 / 29.10.2008
3467
Спартак Пловдив победи с минималното 1:0 Дунав Русе и се класира за 1/16 финалите на турнира за Купата на България. "Гладиаторите" имаха доста трудности, като до 75-ата минута срещата вървеше напълно равностойно до 0:0. Чак тогава Евгени Курдов успя да се разпише и класира своя тим напред.

Срещата започна много активно. Още в 10-ата минута Йордан Христов навърза двама защитници на гостиет и шутира опасно, но нямаше шанс. Пет минути по-късно Стефан Стойчев - Вутата отрази шут на Иван Тодоров от Дунав. После Недялко Хубенов, след двойно подаване, изскочи в пеналта на пловдивчани сам, но би слабо в ръцете на вратаря на Спартак. Атанас Въргов - Замера пък пробва далечен шут в 32-ата минута. Изстрелът му профуча над вратата. Воле на Пламен Коларов прелетя край дясната греда 10 минути преди почивката. Георги Коруджиев също пробва шут от пряк свободен в 41-ата минута, но вратарят на Дунав Димов изби в корнер.

Веднага след почивката Данчо Христов отправи голов шут с глава, който вратарят на гостите спаси. В 59-ата минута Иван Площаков стреля край горния десен ъгъл. В края спартаклии пропуснаха да вкарат още веднъж в няколко изгодни контраатаки. В 75-ата минута падна победния гол. Тогава Евгени Курдов засече ефектно с воле пас на Красен Трифонов. Това бе и единственото попадение в мача, което бе достатъчно на Спартак за да се класира в следващата фаза на турнира, където може да срещне отбор от "А" група.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).