Гъргоров напуска Локо заради азиатско изкушение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:56 / 21.05.2016
6229
Един от най-качествените български футболисти в "А" група Емил Гъргоров -Бадема може да направи последно излизане в чужбина.

През този сезон офанзивният футболист играе за Локо (Пд) и има солиден принос черно-белите все още да се надяват на участие в квалификациите за влизане в групите на Лига Европа.

По принцип на Лаута искат да задържат едно от т.нар. "стари кучета", които обаче на фона на липсващите млади такива продължават да държат ниво и се вижда, че още могат да са значими фигури.

Все още обаче конкретни разговори с Гъргоров не са водени. Вероятно това ще стане след завръщането от Аржентина на собственика на Локо Христо Крушарски.

Бадема обаче има варианти за продължаване на кариерата зад граница. Опции са отбори от Южна Корея и Китай. Юношата на "Локо" (Сф) вече има азиатски престой във визитката си, съобщава "24 часа".

През 2014 г. нисичкият техничар подсили водения от Ясен Петров "Шидзяджуан". С гол от дузпа на Гъргоров в 93-ата мин на последния мач от сезона във втора дивизия този отбор за първи път от създаването си влезе в елита на Китай.

Първото излизане в чужбина на Бадема бе през 2006 г., когато бе продаден от ЦСКА на френския "Страсбург".

Освен това той рита в румънския "Университатя" (Крайова) редом до големия си приятел Валентин Илиев. У нас Бадема е трикратен шампион с ЦСКА, а с "Лудогорец" има 2 титли.


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).