Локо си набеляза вратар за следващия сезон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:28 / 19.04.2016
3828
Шампионът на България за 2004 година Локомотив (Пловдив) може да привлече вратаря на Берое Илко Пиргов. Договорът на опитния страж със заралии изтича в края на сезона, като той все още не е получил предложение от ръководството за нов контракт.

Пиргов пристигна под Аязмото в началото на 2015-а от Черно море и подписа за година и половина. През този период обаче той записа едва 11 мача в "А" група, след като предимно е резерва на титуляра Благой Макенджиев. От следващия сезон пък заралии ще налагат и юношеския национал Михаил Михайлов.

Привличането на нов вратар на "Лаута" пък е приоритет в лятната селекция на "черно-белите". Титулярят Ясин Ел Харуби се очаква да бъде продаден или освободен след серията неубедителни изяви напоследък, а резервата Александър Витанов няма нужния опит, твърди в днешния си брой "Тема спорт".

Старши треньорът Илиан Илиев се нуждае от стабилен страж, за да може през следващата кампания Локомотив (Пловдив) да гони място в Топ 3, каквато цел ще бъде поставена от собственика Христо Крушарски.

Именно това кара спортно-техническото ръководство на "черно-белите" да следи отблизо ситуацията около Пиргов. След дебюта си в елита през сезон 2004/2005 вратарят записа 174 двубоя в елита с екипите на Пирин (Благоевград), ЦСКА, Черно море, Литекс и Берое. С "червените" бившият младежки национал спечели титлата (2008 г.) и Купата на България (2006 г.).



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).