Чандъров отказва акциите в Ботев, ако общината не помогне за Колежа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
16:31 / 13.04.2016
11351
Бизнесменът Румен Чандъров и неговите бизнес партньори не желаят да влязат официално в Ботев (Пловдив) поради една причина и тя е мъглата около стадиона на пловдивския тим. Милионерите имат план за развитието на клуба и са готови официално да се сдобият с акциите, но само при едно условие - да получат помощ от Общината за завършването на "Колежа", съобщава Спортал.

Новият благодетел на "канарчетата" - Чандъров, на този етап все още не обявява причината за отказа да придобие собствеността и ловко избягва въпроса, който коментира половин Пловдив.

Чандъров е на мнение, че Ботев задължително трябва да завърши съоръжението, тъй като по този начин клубът ще има възможност да генерира сериозни приходи. Собственикът на частната школа ДИТ нееднократно вече е заявявал, че целта пред "жълто-черните" е постепенно да минат на самоиздръжка.

Чандаров е готов да инвестира още лични средства, за да даде начален тласък на пловдивчани, но трудно би се съгласил да се нагърби с изграждането на "Колежа", който ще глътне 20 милиона лева. Бизнесменът беше изготвил план за стадиона, който не бе одобрен от кмета на града. Пълната мъгла, която цари около "Колежа" и неясното бъдеще, е основната причина ръководството на Ботев да не предлага нови договори на основните футболисти.



Виж коментарите (37)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).