Габриела Петрова: Заставам с гордо вдигната глава, не съм опетнила България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
13:24 / 28.03.2016
5832
Спортист №1 на България за 2015 година Габриела Петрова даде днес официална пресконфоренция, на която представи подробности около положителната й допинг проба.

Пловдивчанката бе категорична, че е наясно със списъците със забранени вещества и е спряла да приема въпросния медикамент с мелдоний още в края на септември миналата година. Самият препарат обаче бе забранен в началото на 2016-а и лекоатлетката потвърди, че не го е използвала.

"Искам да кажа, че не съм дошла да се оправдавам за нещо, а съм дошла да кажа цялата истина. Прочетох поне десет различни версии. Заставам пред вас с гордо вдигната глава, защото не съм нарушила антидопинговите правила и не съм опетнила честта на България", заяви Петрова.

"През 2015 година аз съм употребявала медикамент, съдържащ мелдоний. В края на септември WADA обявява списък с веществата, които ще бъдат включени от 1 януари 2016 година. Всеки един ден от годината те знаят моето местонахождение и могат да ме проверят всеки ден. Аз съм длъжна да следя списъците и съм преустановила приема през септември месец. През 2016 година по никакъв съзнателен начин не съм се докосвала до този препарат", обяви пред медиите Спортист №2 на Пловдив за 2015 година.

Тя изрично подчерта, че не е със спрени състезателни права.

"От тези 140 спортисти, които са уличени в употреба на мелдоний, нито един не е наказан. Не съм наказана, не са ми спрени състезателните права. Поискано ми е обяснение и съм предоставила цялата информация на съответните органи. Изчакваме решение, но няма нищо конкретно", допълни още Петрова.


Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).