Спортист №1 на Пловдив започна с новия треньор, готви се на Гребната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:26 / 14.03.2016
2039
След като месеци наред световната ни и европейска шампионка по кану - Станилия Стаменова, се подготвяше самостоятелно за предстоящите състезания, от няколко дни тя стартира работа с руската легенда на този спорт - Александър Кирпиченко, който води националите на Молдова.

През 1980-а година именно Кирпиченко извежда мъжката ни четворка до бронз на олимпиадата в Москва, а сега има огромния шанс да повтори успеха си, свързан с България и чрез младата ни надежда - Станилия Стаменова.

Двамата бързо се сработват и усилено тренират на Гребния канал в Пловдив, където в момента провеждат лагер.

Станилия, която е Спортист №1 на Пловдив за 2015 година, изказва голяма благодарност към Министерството на спорта и Федерацията по кану-каяк, за възможността да работи с такова светило в спорта, какъвто е Кирпиченко.

Забавяне с документацията бе причината едва сега да стартират съвместна подготовка, но те са уверени, че за дебютът им като екип, който ще бъде на Световната купа в Дуисбург (Германия), края на май месец, ще бъдат готови за нови славни победи.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).