Ботев удари Черно море с 3:1, Балтанов блесна с нови 2 гола

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (60)
15:54 / 13.03.2016
14900
Ботев спечели важни 3 точки, след като победи Черно море с 3:1 в мач от 25-ия кръг на "А" група, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По този начин жълто черните изскочиха на 5-о място във временното класиране и имат вече актив от 28 точки.

Милен Гамаков (30) и на два пъти Лъчезар Балтанов (63-дузпа, 68) се разписаха за Ботев. За варненци точен бе Симеон Райков в 33-ата минута.
Това бе възможно най-добрият подарък за феновете на Ботев по случай 104-ия рожден ден на любимия им клуб.

"Канарчетата" имаха много повече желание за игра от своя съперник и логично създадоха по-чистите положения в мача.

Още в 14-ата минута Грегъри Нелсън проби през центъра и подаде към Наско Милев, но младокът шутира право в ръцете на Георги Китанов.

Резултатът бе открит в 30-ата минута. Тогава отново атаката започна от Грегъри Нелсън, който пусна добър пас към Милен Гамаков и халфът простреля стража на "моряците" за 1:0.

Радостта на домакините обаче бе кратка, тъй като Черно море успя да се върне в мача само 3 минути по-късно. Симеон Райков се разписа за 1:1 с изстрел от фаул от близо 25 метра, който изненада вратаря на Ботев Виктор Голас.

В 62-ата минута главният съдия отсъди дузпа за Ботев, след като Борислав Стойчев влезе грубо в краката на младока Радослав Апостолов, който направи своя дебют с жълто-черната фланелка. Точен от бялата точка бе Лъчезар Балтанов, който покачи на 2:1.

Само 6 минути по-късно Балтанов блесна с ново попадение. Това стана след разбъркване пред наказателното поле на варненци, при което Балтанов нацели топката с плътен удар. За попадението известна вина носи и вратарят на моряците Китанов, който не успя да реагира по най-добрия начин.



Виж коментарите (60)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).