Димо Тонев повика 16-годишна маричанка в националния

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:00 / 13.03.2016
4506
Ива Халачева се оказа единствената настояща състезателка на Марица (Пловдив), която попадна сред 18-те избранички на селекционера Димо Тонев, повикани в националния отбор за жени до 19 години преди европейските квалификации през април в София. В групата са и временно преотстъпените на Раковски (Димитровград) маричанки Ани Боздева, посрещачка, и Елизабет Късаджикова, център.

Халачева, която също играе като посрещачка, е втората най-млада волейболистка в списъка на Димо Тонев. Тя навърши 16 години преди малко повече от месец. По-малка от нея е единствено родената през 2001 година състезателка на Славия (София) Александра Миланова.

Не може да не направи впечатление отсъствието на Йоанна Атанасова, която бе капитан на този отбор по време на Европейското първенство в Пловдив през 2015 година. Вероятната причина е, че също преотстъпената на Раковски маричанка междувременно смени поста си от централен блокировач на разпределител.

ВК Марица ще има своето присъствие и в щаба на Димо Тонев, в който физиотерапевт ще бъде Петър Караджов.

Младите Лъвици се събират в столичната зала Христо Ботев утре, 13 март, за да започнат подготовката си за квалификационния турнир за Европейското първенство в Словакия и Унгария в края на лятото, който ще се проведе в същата зала от 1 до 3 април. Съперници на България в Група Е ще бъдат Норвегия, Естония и Финландия в този ред.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).