ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Старшата на Локо изпусна точката в Разград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:41 / 07.03.2016Коментари (0)1888
Юношите старша възраст на Локомотив изпуснаха минимум заслужената точка при тежкото си гостуване на лидера в първенството на елитна юношеска група до 19 години Лудогорец. Двубоят бе официален дебют и за новият наставник на "черно-белите" Кириякос Георгиу, който изнесе академична тактическа лекция на разградчани. 

"Черно-белите" приеха играта в своята половина, отстъпвайки инициативата на своя съперник, който остана безпомощен в опитите си да достигне до вратата на Локомотив. Въпреки, че бе по-стойностния тим, Лудогорец допусна повече голове положения пред собствената си врата. Затова и равенството бе повече от заслужена, а гостуваща победа също нямаше да бъде нелогична. 

Вярно, лудогорци бяха командировали голяма част от 19-годишните си футболисти в "Б" отбора си, но вместо тях на изкуствения терен на тренировъчната база на "Лудогорец", заиграха достойни заместници.

В желанието си да се престараят, съдийската бригада допусна гаф, който опита да прехвърли и на гостуващия от Пловдив тим. Момчетата на Кирякос се явиха в заявената пред БФС екипировка - черно-бяла фланела, черни шорти и черни чорапи. Не е ясно с какво тази конфигурация влезна в конфликт с изцяло зеления цвят на домакините, но в крайна сметка и двата отбора нахлузиха черните чорапи, а Лудогорец смениха екипа си с бяла фланелка и шорти. Тази промяна не доведе до обърквания в мача, но все пак мистерията за това съдийско решение остана.

Локомотив предаде инициативата на Лудогорец през по-голямата част от мача, като със стабилната си игра в отбрана не даде повод за сериозни опасности пред вратата си. В малкото случаи, в които се стигна до положения - новопривлечения страж Марио Георгиев бе на висота и запази нулевото равенство. 

Увлечени в търсене на пролука към вратата на противника, разградчани допуснаха на няколко пъти контраатаките на Локомотив да завършат с опасни положения, от които липсата на късмет и самочувствие попречиха да завършат с гол. Удари на Жак Пехливанов, Цветелин Атанасов и Стоян Гриргоров бяха най-блиизо до попадение. 

Нулевото равенство се запази 75 минути, когато след разбъркване пред наказателното поле на Локомотив, реферът Димитър Михайлов отсъди фаул, за падане на играч на Лудогорец. Без ситуация, но с добро изпълнение на статичното положение от страна на Милен Младенов, домакините поведоха в резултата. 

Това принуди пловдивчани да погледнат смело към противниковата врата и да потърсят заслужената им точка. Въпреки новата порция пропуски и откритите пространства пред домакините за отбелязването на втори гол, такъв не падна, благодарение на стабилната игра на вратар и защита.

Нетипично и за отбор от ранга на Лудогорец, през последния четвърт час на мача бяха положени всички усилия топката да бъде размотавана, а вкарването на топката в игра - забавяно от страна на домакините. Това не попречи до последния съдийски сигнал напрежението да не изпуска играчи и публика. 

Въпреки загубата, пловдивчани направиха важна крачка напред, изгубвайки точката от лидера в класирането, само заради липсата на късмет. Но и показвайки, че в тази група всеки може да бъде фактор, дори и на негостоприемния стадион на Лудогорец.



Още по темата: общо новини по темата: 163
05.11.2016
29.10.2016
24.10.2016
24.10.2016
23.10.2016
17.10.2016
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: